Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Mam taką rozkminkę:
Siedze sobie we Wrocławiu na kompie za maskaradą, a mój kumpel siedzi sobie w Opolu na Debianie też za maskarada, ale oboje mamy dostęp do serwera z zewnętrznym IP będacym w Kanadzie w Toronto ;-)
No i dumam nad tym jak sie dostać na shh z Wrocławia do Opola na kompa do kumpla , bo biedak jest zielony, ledwo mu debiana postawiłem i męczy mnie pisanie mu wszystkiego na gy-gy. Jakies pomysły ? Linki do artów ?? Z góry dzięki
tunel ssh od niego do tego serwerka (opcja -R) i wtedy po zalogowani na serwek bedziesz mial do niego dostep ...
http://opcode.eu.org/oprogramowanie/poradnik_linuxo … nelowanie_ssh
dzięki, sprawdze to jak sie tylko kumpel pojawi na gg, ale coś nie tak z tym linkiem, dlaczego mi sie nie wyświetla strona tylko chce się ściagać plik - żle sie czyta takie krzaczki
EDIT:
poradziłem sobie, sciągnąć, zapisać jako HTML i przegladać z kodowaniem UTF-8 ;-)
a na czym to chciales ogladac ? ... bo wysylany naglowek "Content-Type" to "application/xhtml+xml; charset=utf-8" wiec na wspolczesnych przegladarkach (FF, Konquerror, w3m, ...) powinno sie wyswietlac ...
pewnie i tak, ale jak nie jestem na swoim kompie a tu niestety IE, czyli lipa ;-)