Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Temat może banalny, ale natrafiłem na małe problemy ;]
Oto co mam:
Asus M2N na nForce 430 MCP
- dzwięk ADI 1988A
- karta sieciowa zintegrowana (niestety nie mogę dokładnie powiedzieć jaka)
AMD Athlon64 3800+
Dysk na SATA II
nagrywarka dvd
Karte sieciową mam też oddzielną na RTL, więc jakby się nie dało tej z płyty to nic sie nie stanie.
Ogólenie wiem co trzeba (a może mi się tylko zdaje?), ale przy procesorze (ACPI???), dzwięku i dysku (po mojej pierwszej kompilacji wywalił, że nie może podmontować katalogu głównego (mimo iż /boot nie jest na oddzielnej partycji)).[/url]
Najważniejsze to pamiętać, aby wkompilować na stałe obsługe systemu plików (ext2 itd), oraz IDE. Dzwięk jest w PCI devices (podejrzewam, że chodzi o Device drivers -> Sound -> Alsa -> PCI devices -> Intel/SiS/nVidia/AMD/ALi AC97 Controller), do karty sieciowej sterowniki raczej nForce ze strony nVidii (no chyba, że karta jest obsługiwana przez kernel).
A pod jaka rodzine kerneli Ty to robisz ? 2.4 czy 2.6 ?? :)
Pozdrawiam
Ja moge byc troche pomocny i podam mój config kernela na tym samym sprzęcie co ma Matthew .
http://phpfi.com/157626
Dane techniczne :
Kernel 2.6.17.11
systemy plików , chipset na stałe , dma ustawione , moduły alsy ustawione , k. sieciowa nvidi na stałe ustawiona + moduł dla realteka , ustawione acpi , apm , wywalona wifi , ja jeszcze zapodałem sobie łatke do bootsplasha ( tą od 2.6.15 ) .