Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
No mam problema po robieniu łupgrada pakiet cderocord zostanie wsztrzymany aby machnąć potrzeba no własnie tu mam zonka zabieram się jak zawsze trach trach i mam ale nagle cdrecord: Wymaga: wodim (>= 5:1.0~pre1-1) który jest pakietem wirtualnym ok nie było problemu z takimi rzeczmi ale tu znowu trach trach i szczelilem gałkami http://packages.debian.org/cgi-bin/search_packages. … earchon=names
A ja potrzebuje na i386 jest ale to pod jajka bsd i hurda
Ogólnie nagrywanie w k3b śmiga dobrze
Co zrobić z tym moge czekać no oficialne repo czy jaki tam hu.......
Czekaj.
A w unstable chyba zaraz się pokaże ten fork cdrecord który zastąpi oryginalny pakiet z powodów licencyjnych.
Ok, doczytałem wodim zastąpił cdrecord. Poczekaj 1 dzień na pewno trafi do unstable.
mam to samo - ale pisze że wodim jest pakietem wirtualnym.
Cdrecord jest w repo, ściągnij ręznie i zainstaluj. Tylko potem jak robie dist-upgrade to mi go chce wywalić i wtedy k3b się wypulta
cdrecord - [u]Dummy package for transition to wodim[/u] cdrkit-doc - Documentation for the cdrkit package-suite mkisofs - Creates ISO-9660 CD-ROM filesystem images wodim - [u]command line CD writing tool[/u]
To który w końcu jest pakietem wirtualnym?
admin:/home/bodzio# aptitude install cdrecord
Czytanie list pakietów... Gotowe
Budowanie drzewa zależności... Gotowe
Odczyt dodatkowych informacji o stanie
Inicjalizacja stanów pakietów... Gotowe
Zapisywanie dodatkowych informacji o stanie... Gotowe
Odczyt opisów zadań... Gotowe
Budowanie bazy etykiet... Gotowe
Następujące pakiety mają NIESPEŁNIONE zależności:
cdrecord
Następujące pakiety zostały zatrzymane:
k3b k3b-i18n
1 pakietów uaktualnianych, 0 instalowanych, 0 do usunięcia i 2 nie uaktualnianych.
Do pobrania 1066B archiwów. Zwolnione po rozpakowaniu: 1163kB.
Następujące pakiety mają niespełnione zależności:
cdrecord: Wymaga: wodim (>= 5:1.0~pre1-1) który jest pakietem wirtualnym.
Resolving dependencies...
Następujące działania rozwiążą problemy z zależnościami:
Usunięcie następujących pakietów:
cdrecord
Wynik: -10301
Zaakceptować rozwiązanie? [Y/n/q/?]
Hehe, ciekawe. Rzadko się zdarza, żeby pakiety były najpierw na amd64. Nie miałem żadnych problemów z przejściem. :)
Jedyna myśl, która mi się nasuwa to poczekać, aż dist-upgrade samo przejdzie bez bólu, czyli jak będą pakiety dla 386.
/etc /etc/default /etc/default/wodim /etc/default/rscsi /etc/wodim /usr /usr/share /usr/share/man /usr/share/man/man1 /usr/share/man/man1/readcd.1.gz /usr/share/man/man1/wodim.1.gz /usr/share/doc /usr/share/doc/wodim /usr/share/doc/wodim/README.Debian /usr/share/doc/wodim/copyright /usr/share/doc/wodim/README.ATAPI.setup /usr/share/doc/wodim/examples /usr/share/doc/wodim/examples/rscsi.dfl /usr/share/doc/wodim/examples/wodim.dfl /usr/share/doc/wodim/changelog.Debian.gz /usr/share/doc/wodim/NEWS.Debian.gz /usr/share/doc/wodim/changelog.gz /usr/bin /usr/bin/wodim /usr/bin/readcd /usr/sbin /usr/sbin/rscsi /etc/wodim/rscsi /etc/wodim/wodim
To dloaczego nie ma tylko /usr/share/doc/wodim/README.Debian
?
Bodzio mam to samo. Co ztym zrobić czekać co??
na i386 chojeja ztymi pakietakami:(
Ja czekam. Cdrecord wpakowałem ręcznie i wsio działa. A dist-upgrade może mnie zadek .... hehe - robię aktualizację pozostałych pakietów, a to opuszczam