Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Witam, posiadam starego NEC versa note. Celeron 400MHz, 64Mb ram... Od jakiegos czasu nie moge go odpalic. Bateria jest tak stara ze nie trzyma juz nawet minimum niezbednego do dzialania. Laptop niestety nie chce dzialac na samym zasilaczu, bez baterii. Nowa kosztuje > 600zl wiec raczej nie zapowiada sie zebym kupil, bo to powyzej jakiejkolwiek wartosci tego komputera.
Czy ma ktos jakis pomysl, jak sobie z takim problemem tanio poradzic?
Wg mnie laptopy bez baterii powininy się odpalić bezproblemowo na samym zasilaczu. Przynajmniej te z którymi spotykałem się w pracy.
Zabierz go do sklepu, podłącz do innego nowego/używanego zasilacza.
Wiem że stare ale może si ejeszcze przyda
W starszych modelach zasilanie szło przez baterie - trzeba zamknąc obwód, jak masz stara baterie to rozbierz i podkukaj albo poczytaj dokładną specyfikacje baterii, jak mozesz otworzyc lapczaka i masz pojęcie troszke o lektronice to wewnątrz czasami też widac któredy idzie zasilanie i zamknij obwód