Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Chcem stworzyć radio internetowe. Mam darmowy virtual server na którym jest zainstalowany Debian. Gdy po walce z zależnościami myślałem że wszystko ok wyskoczył error. Samo radio chodzi jak trzeba ale właśnie panel sterowania nie chce zadziałać. Dodam że pakiety Etch.
P.S.: Jak zrobić aby zapisać daną sesje i potem do niej wrucić (PUTTY)
odnoścnie PS
proszę :)
http://dug.net.pl/faq/faq-3-134-Screen_bitchx.php
apt-get install screen
man screen
ech :/ to chyba było oczywiste ?
Poradziłem sobie już z tym problemem. Niby już wszystko działa. Jednak jest jeden problem. Przy wchodzeniu na strone generowaną przez ten program raz jest wszystko ok, ale zazwyczaj występuje błąd
DB Error: connect failed
Program kożysta z bazy postgreSQL. Sądze że może być to wina słabego kompa (333 megaherce, 128 mb ramu - darmowy virtualny server).
Hmm skrypt nie moze sie połaczyc z baza danych - sprawdź czy ona dobrze działa i conf w ktorym jest odwolanie do bazy.
Wygląda na to że jest zbyt mało pamięci. Bo gdy troche se poużywam servera to nie moge wydać żadnej komendy (przez putty)
Występuje następujący error
-bash: fork: Cannot allocate memory
A co do tej strony to jest tak że ona raz chodzi a raz nie. Więc configi są raczej wporządku(zresztą wsystko instalowane z paczek).
jak Ci wiec zawala pamiec to sprawdz co najpierw zawala ta pamiec. I jesli jest to jakies zbedne gowno to je przykiluj. Mozliwe tez ze to bedzie postgres. To wtedy sprawdz czy w konfigu nie da sie ograniczyc mu pamieci ( nie bawilem sie nigdy Postgresem wiec nie wime czy jest cos takiego tam ). Ewentualnie poszukaj alternatywnego servera postgres i wywal obecny.