Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Od jakiś 3 tygodni mam problem na neostradzie z transmisją UDP. Szczególnie chodzi o Counter Strike'a w którego gra mój brat. Konfiguracja serwera jest jaka była a informacje jakie znalazłem mówią że to wina providera. Dzwoniłem zgłaszałem resetowali port czy jak oni to tam nazywają i na chwile chodziło dobrze (1 dzień) potem znowu. Znowu zgłosiłem ale kolejny reset nie przyniósł oczekiwanych efektów.... kolejny głos w słuchawce powiedział mi że mam źle skonfigurowanego firewalla :P Co raczej nie jest prawdopodobne bo przecież gra się łączy działa generuje ruch 6Kb up i 6Down i nic innego niema w sieci lokalnej a mimo to po jakimś czasie dostaje 1000pingu i wywala z serwera. Czy jest możliwe że możeto być wina akrty sieciowej ?? Poprostu skończyły mi się opcje a w domu mam 3 kompy i na każdym dzieje się to samo. Dodam że tcp/ip chodzi bez zarzutu tyle ile fabryka dała. Ściągnąłem iperfa i zrobiłem coś takiego:
na serwerze: iperf -s -u
na innym kompie w necie: iperf -c ip -u -b 10KB
WARNING: delay too large, reducing from 1.1 to 1.0 seconds.
------------------------------------------------------------
Client connecting to ftpdom.no-ip.org, UDP port 5001
Sending 1470 byte datagrams
UDP buffer size: 104 KByte (default)
------------------------------------------------------------
[ 3] local ip port 40948 connected with ip port 5001
[ 3] 0.0-11.0 sec 15.8 KBytes 11.8 Kbits/sec
[ 3] Sent 11 datagrams
[ 3] WARNING: did not receive ack of last datagram after 10 tries.
na kompie serwerze nic niemam, uzywał ktoś tego ??