Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Bawił ktoś się z was takim czymś jak ipcop? Kumpel zainstalował to coś i sprawdziłem skanerem przy jego otwartym połączeniu nmap nic nie znalazł. Ciekawe to !!!
Ciekawe. W użyciu, nawet dla początkującemu adminowi nie powinno sprawić problemu (pod warunkiem że zna się podstawy podstaw).
Niestety wszystkiego się tym nie wyklika.
Miałem to jakiś czas temu zainstalowane, ale CUPS mnie pogrążył ...
P.S. O wiele ciekawszym rozwiązaniem (także dla początkującego) jest NND Router. Przynajmniej chłopaki jakieś pakiety do tego dorabiają ;)
IPcop nie instalowalem, ale zarzadzanie przez ff... fajny pomysl.
A NND - dobre bo jest przygotowane na polskie realnia internetowe. Ale paczek ma baaardzo malo. Tylko podstawowe, magiczne schematy typu php+mysql i od biedy jakies inne programy. Koniec koncow i tak trzeba samemu tworzyc reszte paczek (chyba ze mozna brac pkgbuildy z archa).
Tylko podstawowe, magiczne schematy typu php+mysql i od biedy jakies inne programy. Koniec koncow i tak trzeba samemu tworzyc reszte paczek (chyba ze mozna brac pkgbuildy z archa).
Lepszy rydz niz nic :D
Husio, drogi kolego. Nikt nikogo do niczego nie zmusza. Są ludzie dla których NND jest w zupełności wystarczające. Nie wszyscy używają tego co ty. Niektórym do szczęscia wystarczy routing + samba + firewall. I właśnie do nich kierowane jest NND. Sam mam jeden taki serwerek ;P