Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Witam!
Nie bardzo wiem, co to moze byc, ani nawet gdzie zaczac szukac... logujac sie do systemu (do konsoli, pozniej dopiero wlaczam xy)
wpisuje root, pozniej pass, dostaje motd i czekam na znak zachety z konsoli. srednio jakies 15-25 sekund... dajcie spokoj, cos jest popitolone, to samo mam pod xami, oraz jak staram sie wlaczyc mc...
help! :)
Sprawdź, czy masz interfejs loopback. Ja nie miałem go i programy uruchamiały mi się strasznie długo. Teraz wszystko idzie dobrze
Sprawdź, czy masz interfejs loopback. Ja nie miałem go i programy uruchamiały mi się strasznie długo. Teraz wszystko idzie dobrze
co to jest? paczka? zmienna? gdzie tego szukac? w repo nie znalazlem nic...
z tego co sie domyslam chodzi ci o interfaces?? loopback jest zrobiony...
Napewno chodziło mu o interfejs :] (nawet o tym napisał)
Sprawdz jeszcze czy masz odblowoany na firewallu taka regółka to załatwia:
iptables -A INPUT -i lo -j ACCEPT
nie korzystam z iptables :) nawet modulu nie mam w jadrze zaznaczonego...
interfaces wygladaja tak:
# # The loopback network interface auto lo iface lo inet loopback # This is a list of hotpluggable network interfaces. # They will be activated automatically by the hotplug subsystem. #mapping eth0 # script grep # map eth0 # The primary network interface #allow-hotplug eth0 #iface eth0 inet dhcp #iface eth0 inet static #address 192.168.1.3 #netmask 255.255.255.0 mapping eth1 script grep map eth1 # Wifi network interface allow-hotplug eth1 iface eth1 inet static address 192.168.1.3 netmask 255.255.255.0 gateway 192.168.1.1 up /root/wifi
sorry ze odpisuje na raty, ale teraz prawie wogole nie ma mnie w domu...