Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Witam was mam problem bo kupiłem sobie lcd lg 1919s i zainstalowalem debiana i rozdzielczosc jest na 800x600 a ja bym chiał wiecej np na 1024 w jakim pliku to zmienic? i czy w tez przy lcd macie takie niewyrazne strony itd tak sie dziwnie patrzy na wszystko bo ja z crt sie przeniosłem na lcd moze to kwestja przyzwyczajenia prosze o odpowiedz:)
xrandr -s 1024x768
Co do rozmazania to zapewne wina rozdzialeczości, lcd tak mają ze dzialaja dobrze tylko przy tej jedynej.
Jak juz zmienisz tą rozdzielczość no napisz z łaski swojej czy w tym LG jak patrzysz od dołu na obraz to ekran sie przyciemnia natomiast od góry rozjaśnia.
Z góry dziękuje.
/etc/X11/xorg.conf czy xfree w zależności co masz wyedytuj i wpisz odpowiadające ci rozdzielczosci
xfree i czy da sie zminic na xorg ? wpisuje dpkg-reconfigure-sserver-xfree86 robie wsyszystko dobrze ustawiam na 1024 i nadal niedziała
ręcznie to zrób potem włacz KRandTray i sprawdz czy mas wiekszą rozdzielczosć