Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Cześć,
Ktoś z Was może umie budować paczki dla Debiana? Potrzebuję biblioteki libgtk2.0-0_2.10.x, a ostatnia w testing jest libgtk2.0-0_2.8.x :-( W razie gdyby ktoś pytał, po co mi to: w starszej bibliotece jest bug uniemożliwiający użycie klawisza Windows jako modyfikatora do skrótu klawiszowego...
pozdrawiam! :-)
Pokombinuj z uupdate
Nie chce mi się pisać tego sdamego po raz kolejny, masz tu linka:
http://debian.linux.org.pl/zrobione/maint-guide/mai … s-newupstream
w unstable jest gtk2.0-2.8.20 to sobie nie przepakietujesz, może uupdate pomoże.
Cześć,
Ktoś z Was może umie budować paczki dla Debiana? Potrzebuję biblioteki libgtk2.0-0_2.10.x, a ostatnia w testing jest libgtk2.0-0_2.8.x :-( W razie gdyby ktoś pytał, po co mi to: w starszej bibliotece jest bug uniemożliwiający użycie klawisza Windows jako modyfikatora do skrótu klawiszowego...
pozdrawiam! :-)
I pewnie twoje życie stało się koszmarem prze taką pierdołę...? :D
Oczywiście ;P Zasadniczo człowiek przyzwyczaja się do pewnych rzeczy, np. do kontrolowania XMMS prosto z klawiatury, a jeszcze jeśli używa tego przez dobre dwa lata z okładem dzień w dzień, tym trudniej przyzwyczaić się do zmiany :P
Oczywiście ;P Zasadniczo człowiek przyzwyczaja się do pewnych rzeczy, np. do kontrolowania XMMS prosto z klawiatury, a jeszcze jeśli używa tego przez dobre dwa lata z okładem dzień w dzień, tym trudniej przyzwyczaić się do zmiany :P
No to zajrzyj sobie do repo edgy'ego.
No to zajrzyj sobie do repo edgy'ego.
Zajrzałem. Teraz mam niezły czad w systemie, bo libgtk wymaga zaktualizowania libsów do gnome'a, że o libc6 nie wspomnę. Mam pół systemu ściągać z edgy'ego? To może od razu sobie ubuntu installnę i z bańki :>
To sobie przepakietuj. Zassij pliki *.dsc *.orig.tar.gz i *.diff.gz
potem dpkg-source -x *.dsc
do katalogu
i tam
dpkg-buildpackage -rfakeroot
nie dodawać -d , tylko doinstalować co trza
To sobie przepakietuj. Zassij pliki *.dsc *.orig.tar.gz i *.diff.gz
potem dpkg-source -x *.dsc
do katalogu
i tam
dpkg-buildpackage -rfakeroot
nie dodawać -d , tylko doinstalować co trza
Dzięki, ale chyba jednak zrezygnuję z tego na razie - poczekam, aż się pojawią w Debian testing. Trudno, wytrzymam te pół roku :> Zasadniczo dopiero co posprzątałem sobie system na tyle, że apt jest znowu używalny, i nie chcę znowu narobić sobie bigosu. Ale dzięki za podpowiedź :-)