Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Mam problem z Mplayerem uruchamianym pod XGL'em, mianowicie jezeli odpalam mplayera przy pomocy X11 to wszystko dziala jak nalezy. Problem sie zaczyna w momencie gdy chce uzyć gl2 wtedy film idzie ale obraz jest calkowicie biały (pusty bialy ekran) a kiedy obracam ekran na inny pulpit to film dziala normalnie i widze film. Denerwuje mnie to bo trudno ogladac film obracajac ekranem. Dodam, że bez xgl'a wtyczka gl2 dziala normalnie. Mplayera kompilowalem z uzyciem --enable-gl. Ma ktos pomysł co z tym zrobic?
Koniecznie musi być wyjście gl2? XV działa świetnie pod XGLem. Ale jeśli musi być gl2, spróbuj uruchomić mplayera bez XGLa w XGLu (ale mi się pogmatwało): http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=176636
nie koniecznie musi byc gl2 ale na x11 pod xgl'em i fullscreen troche tnie obraz. Mam nadzieje ze gl2 to obsłuży lepiej. Sprobujemy uruchomic mplayera bez Xgla pod Xglem (fajnie to brzmi :-) )
Działa gl2, dzieki za pomoc :-)
no zgadza sie nie ma dekoracji okien. Ale to żaden problem. Zreszta programy ktore sie odpala poza Xgl'em to w wiekszosci programy na fullscreen .