Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Na prasowych pułkach ujrzałem dzisiaj pismo Easy Linux ze stycznia chyba i była do niego dołączona płyta DVD z Debianem Sarge na jadrze 2.6.12, Firefoxem 1.5, Openofficem 2 itp. Wie ktos skąd mozna takiego sarge zassac??
A nie mozesz po prostu zaktualizowac przez apt pakietow ? A zkmoe to nie sarge tylko etch wydanie testowe, kiedys widzialem zalaczane do gazet wersje debiana testowe :)
tak czy tak chcialbym takiego zassac
dzieki zobaczymy czy to to o co chodzilo
Trochę Cię w błąd wprowadziłem, To chyba nie jest to o co Ci chodzi. W każdym razie to co było w tej gazecie to już nie jest typowy Sarge.
Jeśli jesteś zainteresowany to znalazłem obrazy instalatora "backportowanego" Sarge z jeszcze nowszym jądrem, więc wspiera dużo sprzętu, którego jeszcze nie wspiera oficjalny Sarge.
Jest także przepis jak sobie złożyć własne CD instalacyjne Debiana z listą pakietów dla naszych potrzeb.
masz moze linka do przepisu po polsku??
albo może by stworzyc jakiego arta na ten temat
Siarka2107, uzywaj opcji edycji posta zamiast zasmiecac temat dwoma pod rzad.
Na prasowych pułkach ujrzałem dzisiaj pismo Easy Linux ze stycznia chyba i była do niego dołączona płyta DVD z Debianem Sarge na jadrze 2.6.12, Firefoxem 1.5, Openofficem 2 itp. Wie ktos skąd mozna takiego sarge zassac??
Nie warto tego ssac ani szukać - kupiłem to żeby mieć podkładke w urzędzie, jakby ktoś miał sie czepiać kiedyś, że darmo.
Po instalacji same kłopoty - już teraz nie pamiętam - było to w kwietniu - ale w X - ach czysta międzynarodówka się zrobiła, jakieś poplątanie polsko - niemiecko - angielskie.
Już lepiej chyba z tego roku Linux+ DVD i tam jest cały Sarge R1. A jądro, Firefoxa i Open Office sobie osobno doinstalujesz.
pzdr.