Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.

Moderator
 Moderator

Witam! Czytalem w faq o instalowaniu na nowym kernelu starych sterow ale tam jest opis do 7174 a ja potrzebuje miec w wersji 6629 inaczej nie moge wyciagnac odswierzania wiekszego od 75hz a potrzebuje 85hz, moze ktos instalowal w tej wersji stery na nowszych kernelach.

Bicycle repairman
 Bicycle repairman

Moderator
 Moderator

Wczesniej na jajku 2.6.12 musialem miec stery 6129 zeby miec 85hz a teraz przy jajku 2.6.17 zszedlem tylko do 7174 i mam to co chcialem :)

Członek DUG
 Członek DUG

ja tam pisalem wczesniej posta ze szukam pomocy w sprawie kernela 2.6.17 i tego ze jak zainstaluje stery to xorg mi ich nie znajduje. Sorx ze sie wewalam w temat ale to tez jakis problem z nowym kernelem i nvidia. Nie bylo mnie jakis czas i ciezko mi jest teraz przeszukac te sterty postow w poszukiwaniu tego czy moze ktos tam...
Pzdr

Piwo DUG
 Piwo DUG

Witojcies Hey 
Mam nvidie 5700fx i kernel 2.6.17
kernel module source 8762
nvidia-glx zainstalowana wersja-8762
nvidia-kernel wersja zainstalowana-8762
Wczym rzecz na jaju w wersji 2.6.3 tylko szlo na 7174
inne stery mi nie huhu wiec kernel 2.6.17 owiele lepiej jakos to lyknol
No to tyle a tempo odswiezania mam na 60 bo mam monitor 19 cali firmy Eizo a jak dam na 85 odswiezanie to sypie sie juz>A na widzie ms shit 85 smiga ale na 60 tez jest swietnie nie narzekam
P.S pozdrawianko dla wsio users debiankolesiow

Ojciec Założyciel
 Ojciec Założyciel
	ej Ryszard, przy 60m to Ci oczy wypłyną - zwiększ do 70 co najmniej.
Nie wiesz tego bo nie masz tylku lat co ja, a ja już ślepia straciłem przez słabe dziadowskie monitory. Teraz na stare lata dorobiłem się TFT i wreszcie mam spokój.

Piwo DUG
 Piwo DUG

Spoko Ryszard Ma 30 w karku i wie co robi.Ustawilem na 75 i wiecej nie da rady a na monitor nowy mnie niestac bo mam inne wydatki Przy takich opcjach to robie knifa limit na kompie narazie musi starczyc marze o 21 cali lcd firmy LG>no i tyle wiecej juz na ten temat nie wymysle>Pozdro cymojta sie Hey

Moderator
 Moderator

Ja jechałem rok na 60 hz bo podobała mi sie rozdzielczosc 1024x768 na moim 15 cali LG, no i sie dorobilem okularow,Chcialem kupic monitor LCD ale tak wyszlo ze na razie mnie nie stac, teraz jade na 800x600 i mam 85hz od razu lepiej :) no ale LG pada i musze kupic uzywana jakas 17, lada dzien bedzie ;) nie moge sie doczekac 1280x1024@90Hz no i problemow ze sterami nvidii zeby to wyciagnac z mojego GF 2 MX 400 ;)
[Edit]
Pojawil sie taki problem, otoz mam wpisane ladowanie modulu na starcie, jakos go zaladuje ale gdm jakos sie nie dpala, musze przebudowac znowu modul, czyli w sumie zainstalowac nvidie jeszcze raz i wtedy gdm wstanie, dodam ze korzystam z 7174 przerobionych wedlug opisu w faq, ktos moze wie jak to naprawic, zebym nie musial co start instalowac sterow ?