Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
a wiec zabieram seiz a konfigracje tego czegos
moj .ideskrc
table Config FontName: arial FontSize: 12 FontColor: #ffffff Locked: false Transparency: 0 Shadow: true ShadowColor: #000000 ShadowX: 1 ShadowY: 2 Bold: false ClickDelay: 200 IconSnap: true SnapWidth: 55 SnapHeight: 100 SnapOrigin: BottomRight SnapShadow: true SnapShadowTrans: 200 CaptionOnHover: false end table Actions Lock: control right doubleClk Reload: middle doubleClk Drag: left hold EndDrag: left singleClk Execute[0]: left doubleClk Execute[1]: right doubleClk end
do .idesktop wrzucilam ikonki z idesk-extras-1.36.tgz a on mi cagle przuy probie odpalenia wali......
No icons loaded!! .idesktop is empty or contains invalid icons
ani te ionki nie sa chyba zle ani ten atalog nie jest pusty awiec....
W katalogu idesktop musisz mieć plik opisujący odpowiednią ikone:
np ja mam .idesktop/xmms.lnk jego zawartość:
table Icon Caption: xmms Icon: /home/rafal/dokumenty/ikony/xmms-tony3.png X: 67 Y: 598 Command[0]: xmms Command[1]: idesktool xmms.lnk end
Do /usr/bin skopiuj idesktool (z idesk-extras-1.36.tgz ) dzieki temu po dwukrotnym kliknieciu prawym przyciskiem na ikone otworzy sie przydatne okienko :)
Głupia sprawa :/ robiłem porządki w na dysku i wywaliłem ten config bo nie uzywam juz ideska, sorka