Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
no więc zawsze gdy uruchamia się gdm (tzn. tuż przed kde bo mam auto logowanie) pojawia się monit że nie mozna otworzyć pliku $HOME/.dmrc i musi miec prawa 644 ale ja mu daje nawet 777 i nic. dawałem też 644 i cały czas pisze że jest źle. ktoś wie jak zrobić żeby było mu dobrze? bo jak włączam kompa i sobie gdzies na chwile ide i wracam to musze kliknąć spacje i dopiero kde się wgrywa i musze chwile czekać.
ja niektórych ludzi nie rozumiem, przecież rozwiązanie niektórych problemów zajmuje 5sek (słownie: pięć sekund) przy wykorzystaniu narzędzia google.
Rozwiązanie: http://www.google.com/search?q=%24HOME%2F.dmrc
pierwszy link:
from a terminal
sudo chown (your user name) /.dmrc
then you can change your permissions
z czego wynika że należy zmienić właściciela pliku .dmrc na swojego użytkownika
reasumując: dłużej zajęło ci napisanie tego tematu aniżeli znalezienie i rozwiązanie swojego problemu
Have Fun, and use Google
ejj ziom. już tego próbowałem i nie musiałem używa·ć gogli. próbowałem i chown cybek -R /home/cybek/.dmrc jak i całe /home/cybek zmieniałem też chmod 644 -R /home/cybek/.dmrc itp.
i w tym rzecz że to nic nie dało. dlatego prosze o pomoc.