Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Czy wie ktoś jak usunąć konta profili użytkowników w Windows 98? Bo miałem zmieniać hasła na kompach (xp - pikuś, 98 już było weselej), a że na niektórych konta jako takiego nie było, więc je utworzyłem. Dopiero później się dowiedziałem (przez to, że musiałem latać robić od nowa), że są tam hasła na konto na serwerze skąd 98 pobiera wszystkie profile etc. Tak więc teraz mam najpierw stare hasło serwerowe, a później nowe profilu. Jak to zlikwidować?
W C:WINDOWS jest plik uzytkownika .pwl, skasowanie go (moze na poczatek bezpieczniej tylko zmienic nazwe czy rozszerzenie) = usuniecie profilu. Tylko czy potem nie trzeba jeszcze (gdyby nie zadzialalo w mysl oczekiwan) pozmieniac kwestie usera w system.ini ?
tylko glosno mysle , Win98 ostanio widzialem 4 lata temu ;)
W system.ini z tego co pamiętam kasujesz wpis tego usera i możesz zakładać po reboocie nowego usera bądź też wogóle anulować pojawianie sie prośby o hasło.