Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Witam
Chce dokonac aktualizacji do wersji 2.14.2 gnome'a i mam z tym problem. Najpierw probowalem uzyc garnome'a ale mi wywala blad przy sciaganiu paczki docbook-xsl-1.70.0 i konczy sie instalacja. Nie wiem czemu nie moze sciagnac tej paczki. Teraz mecze sie nad jhbuild'em. Czy moglby ktos podac jak za to sie zabrac i linka do tego jhbuil bo z cvs ze strony gnome'a jakos nie moge pobrac nie wiem czemu!!
A nie lepiej uzyc spaczkowanego gnome z Sida? Przeciez on dobrze dziala. Uzywam i dobrze daje sie powozic.
A nie lepiej uzyc spaczkowanego gnome z Sida? Przeciez on dobrze dziala. Uzywam i dobrze daje sie powozic.
tzn dodac repozytoria z sida i z apta go dociagnac??
Wlasnie tak. Rzecz jasna wczesniej trzeba bedzie calosc systemu zaktualizowac do sida zeby to bezbolesnie przeszlo.
a tej aktualizacji do sida to dokonac przez apt-get upgrade czy jak??
apt-get dist-upgrade
To jest podstawa i wiekszosc pakietow powinna sie zaktualizowac. Prawdopodobnie nie zaktualizuje sie jadro - jesli uzywasz dystrybucyjnego to bedzie trzeba zainstalowac nowe osobno, natomiast jesli uzywasz wlasnego to czega Cie ponowna kompilacja, bo gcc-4.1 jest w sidzie. Moga wystapic drobne komplikacje na poziomie pojedynczych pakietow, ale to wszystko jest do przejscia. W razie problemow, bardzo prawdopodobne, ze ktos juz taki tutaj mial, a jesli nikt nie mial, to smialo pisz o co chodzi.