Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
jak wszystkim woadmo wyglad graficzny strony DUG'a oraz forum jest juz troche rpzestazaly, przez ostatni tydzien prubowalam cos nowego wymsylic i cos kombinowac z ta grafikom i niestety nic za fajnego mi nie wychodzi a wiec prozba dla ludzi kotrzy maja jakies pjecie o grafice aby cos pomyslei w tym temacie i pomogli
od tego typu rozmow jest watek klutnie i tam prosze sobie dac po razie ewentualnie na priv'[a a nie zasmiecac tego....
Co do phpbb by przemo to raczej nikt o zdorwych zmysalch nie zabierze sie za rpzerabianie bazy 50MB by dostoswac ja do forum perobionego przez przemo
ja jestem rzy zdrowych zmysłach i podjąłbym się tego... ale najpierw poszukał ;] http://www.przemo.org/phpBB2/index.php?page=install#up_org
BiExi: ja widziałem tą bazę... nic się jej nie stanie :) Bawiłem się już tym (w celu nadania sobie praw admina i zabrania innym) i nie widzę przeszkud, żeby ręcznie pokombinować... tylko musi się chcieć ;P
Matthew - zacznijmy od teog ze to nie byla baza DUG'a tylko innego forum... ktora nie byla modyfikowana....
Pozatym najpierw sie zastanow co piszesz a potem pisz...
Dla twojej wadomosci robilam na swoim kompie upgrade do php by rpzemo i nie dzialo to dobrze....
IMO przy przerobieniu bazy rozmiar nie ma znaczenia, ważna jest struktura. A przerzucić dane z tabeli do tabeli czy jakich jeszcze innych modyfikacji by to wymagało to nie problem. Poza tym można zrobić kopie jak strach ze coś sie popsuje. Trzeba chcieć, no i mieć o tym jakieś pojecie.
Forum by przemo ładuje się ponad dwa razy dłużej do przeglądarki, przy aktywnym przeglądaniu forum to da się odczuć. Porównałem główną stronę tego i tamtego forum. Przy opcji neostrady np. 16 kB/s ma to ogromne znaczenie, czy strona wejdzie w 2,3 czy w 4,5 sek. A nie można się nie zgodzić, że jest mnóstwo ludzi używających tej najtańszej neo.
Więc wątpliwa korzyść po migracji zaowocowałaby praktycznym spadkiem użyteczności dla wielu ludzi.
kamikaze - nie bedzie phpbb by przemo, nie dziala to proawnie ja sie nie mam zamiaru bawic jakimis przerubkami a potem martwić sie ze cos nie bedzie dzialac to forum dziala dobrze i nie bede go narazie zieniac. Co wam nie odpowiada w zwyklym phpbb i czego mu brakuje?
pozatym kopia bazy jest robiona raz na dzien cos kolo pulnocy.
chcialem uzyskac kolory debianowe, ale tak jakos lukrowato wyszlo. takie forum dla dziewczynek: :P
http://granilith.republika.pl/dug.jpg
Osobiscie uwazam, ze nie ma co zmieniac...
tak... tak... tak... różowo... jakoś :)
A ja mam pytanie: czy da się jaoś shutbox poprawić, gdzyż formularz w ktorym wpisuej sie text jest za niski i nie widać co się pisze, wkurzajace to troche.
tak... tak... tak... różowo... jakoś :)
Ano jak napisałem.
druga odsłona mniej lukrowata, ale odcień czerwieni wzbudza agresję więc nie wiem czy to dobre.... tło jest bardziej pomarańczowe...
http://granilith.republika.pl/dug2.jpg
za to mozna wymienić buttony na jakies wlane, ale to musi jakis grafik. Mala zmiana ale tuning samochodów tez raczej na tym polega, dzieki czemu dostaje się lepszy bajerek.
PS. Jesli wchodzi w gre zmiana loga, to moze od tego zacząc...
druga odsłona mniej lukrowata, ale odcień czerwieni wzbudza agresję więc nie wiem czy to dobre.... tło jest bardziej pomarańczowe...
http://granilith.republika.pl/dug2.jpg
Przede wszystkim kolorystyka nie może męczyć oczu. Moim zdaniem aktualny motyw generalnie spełnia te kryteria, choć najpiękniejszy nie jest. Ta strona ma być użyteczna, nie ładna. Wystarczy, że będzie schludna.
Jeśli coś zmieniać to tylko wtedy, gdy korzyć będzie oczywista. Ale byłoby fajnie gdyby można było sobie wybrać w profilu jakiś motyw kolorystyczny. :)
mi sie podba logo zrobione rpzez kamikadze fajnie by mozna bylo wkomponowac w strone
to jest watek na temat logo
http://forum.dug.net.pl/viewtopic.php?t=3278&highlight=logo
cieawa prpozycja jest mart'a ostatnia podstrona w/w tematu
biexi taki mały offtopic
dało by się wsadziś spiralkę debiana do favicony duga?
doda tylko swoje malutkie zdanie:
znalazłem w necie fajne oskryptowanie forum o nazwie PUNBB - jest bardzo szybkie i zajmuje 850KB, ma budowę modularną, dostajesz na początku prawie gołe forum, potem ewentualnie możesz sobie dołączać różne bajerki. Posiada oficjalny convert z PHPBB do PUNBB
DokuWiki - zajmuje 2.8MB, wszystkie dane przechowywane w plikach textowych (zero zuzycia bazy danych) i naprawde fajnie to w tym połączeniu śmiga :)
kamikaze - nie bedzie phpbb by przemo, nie dziala to proawnie
Nie mówie wcale że ma to być phpbb, ja bym proponował fudforum. Nie wiem czy ma mase ficzerów, ale przynajmniej podstawowe funkcje działają jak trzeba. No i jest szybkie i bezpieczne. I nie musze sie logować jak do tego 2 razy jak wygaśnie ciastko. Za drugim logowaniem czysci info o nie przeczytanych postach, wnerwiające.
Dzięki za faviconkę, od razu ładniej jest.
Prawdę powiedziawszy można na początek zmienić logo. Było klka propozycji. Z tego co ja kumam i rozumiem, to nie wymaga przerabiania bazy danych. Myślę, że od ręki byłoby ładniej.