Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Po instalacji Debianka na jednym kompie mc pod etermem, atermem i podobnymi konsolami wyglada tak:
Pod GNOMowskim terminalem wszystko jest ok, jak myslicie co moze byc przyczyna? Instalowalem czcionki, ustawialem locale ale nie pomoglo. Tekst w tym mc rozjezdza sie na boki tak ze oprocz wygladu krzaczkowatych ramek to strasznie beznadziejnie sie pracuje.
Przypadkiem nie robiłeś dzisiaj upgrade'u pakietów? Ja po upgrejdzie mam kraczki we wszystkich konsolach, a przed było ok. Do tego wygląda na to, że jedna paczka jest powalona (kilka postów niżej opisałem co wywala)
Robilem to akurat na kompie z oficjalnego dvd'ka Debiana Etch'a sciagnietego gdzies 2 tygodnie temu, to tam ewentualnie bylo by juz cos skopane? A moze jednak to brak jakiejs paczki badz zle ustawienia?
Miałem cos takiego przy skopanych locale'ach. Chyba winny był utf-8.
Moga być jeszcze winne ustawienia czcionek w terminalach.
Miales racje z tym utf-8, przekonfigurowalem locales i odznaczylem to. Mc wyglada juz jak wygladac powinien :)