Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!

Ogłoszenie

Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.

#476  Wczoraj 21:29:48

Pavlo950 - człowiek pasjonat :D

Pavlo950
człowiek pasjonat :D
Serwis

Re: Rozmowy o BSD

Yampress napisał(-a):

Poza tym nie sądzę że Kernel freebsd przeniesie na Linuxa. Bo wtedy to już nie będzie linux

A Debian nie miał kiedyś kerneli od jakiegoś *BSD?

#477  Wczoraj 21:34:34

Yampress - Imperator

Yampress
Imperator

Re: Rozmowy o BSD

Pavlo950 napisał(-a):

Yampress napisał(-a):

Poza tym nie sądzę że Kernel freebsd przeniesie na Linuxa. Bo wtedy to już nie będzie linux

A Debian nie miał kiedyś kerneli od jakiegoś *BSD?

Owszem było k/freebsd. Ale czy ktoś tego używał? Nie sprawdzało sie to wiec juz tego nie ma. Poza tym brak społeczności, która chciała się tym zajmować dalej.
https://wiki.debian.org/Debian_GNU/kFreeBSD

Kernel freebsd bez swojego userlandu na ekosystemie gnu linuxowym to jak  połączenie  niekompletnego porsche z polonezem . Ja raz może to zainstalowałem, po czym porzuciłem i zainteresowanie moje poszło w kierunku czystego  freebsd. I tak jest do dziś.

Poza tym Kernel to tylko Kernel, a systemd to nie Kernel  tylko zaawansowany  init demon

https://man.freebsd.org/cgi/man.cgi?init

@developer=amfibia=gentoo_hardened=mleko_tomi=Miodeks
Ps. Tak z ciekawości kto jest polskim developerem NetBSD? I czym ten developer się zajmuje w projekcie? Pisałeś w liczbie mnogiej..
Jaki będzie  twój kolejny nowy nick? Mi by się nie chciało tak ciągle zakładać nowego konta aby tutaj coś beznadziejnego pod nowym nickiem pisać. Ale z tekstów które czytam , a piszesz masz niewielkie pojęcie o czym piszesz. skoncz już gościu i wstydu sobie oszczędź. Weź wiaderko, łopatkę i grabki - piaskownica czeka. A pogoda sliczna. Więc korzystaj i rób to co umiesz najlepiej - baby z piasku.

Stopka forum