Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Witam
Poszukuję zamiennika bądź też programu dedykowanemu do łączenia się po ssh do serwerów. Zależy mi na tym by raz wpisać połączenie i mieć już je liście do szybkiego łączenia się. Po prostu setki razy na dzień muszę przeskakiwać pomiędzy konsolami i uciążliwe jest ciągle wpisywać z palca całe połączenie ssh.
Remmina jest spoko ale jest nie stabilna. Co chwilę zamyka mi bez powodu całe okno i zrywa połączenie.
Atom napisał(-a):
Witam
Poszukuję zamiennika bądź też programu dedykowanemu do łączenia się po ssh do serwerów. Zależy mi na tym by raz wpisać połączenie i mieć już je liście do szybkiego łączenia się. Po prostu setki razy na dzień muszę przeskakiwać pomiędzy konsolami i uciążliwe jest ciągle wpisywać z palca całe połączenie ssh.
Remmina jest spoko ale jest nie stabilna. Co chwilę zamyka mi bez powodu całe okno i zrywa połączenie.
Zainteresuj się plikiem /etc/ssh/ssh_config
Wtedy zrozumiesz, że ani jakaśtam remmina ani putty nie zastąpi ssh.
RTFM:
man ssh_config
Poza tym setki serwerów i nie znasz sposobów na automatyzację połączeń SSH?
Co najmniej dziwne.
:P
Ostatnio edytowany przez Jacekalex (2022-12-20 21:55:31)
Mamy jeszcze GCM, PAC Manager, ale do automatyzacji to salta bym użył