Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Witam.
Próbuję odświeżyć certa przez acme.sh
Dostaje komunikat
[czw, 18 lis 2021, 08:09:51 CET] Your cert is in: /etc/ssl/private/twoja_domena.pl/moja_domena.cer
[czw, 18 lis 2021, 08:09:51 CET] Your cert key is in: /etc/ssl/private/twoja_domena.pl/moja_domena.key
[czw, 18 lis 2021, 08:09:51 CET] The intermediate CA cert is in: /etc/ssl/private/moja_domena.pl/ca.cer
[czw, 18 lis 2021, 08:09:51 CET] And the full chain certs is there: /etc/ssl/private/moja_domena.pl/fullchain.cer
przy czym w ogóle nie tworzy/nie aktua;ozuje mi klucza twoja_domena.key. Pozostałe owszem, a tego z jakiejś przyczyny nie.
Ktoś ma jakiś pomysł?
W końcu, po skasowaniu pierwotnego pliku acme zapisał nowy. Niestety mój problem nie zniknął. Dovecot (chyba) pluje mi na konsolę takim oto błędem.
pop3-login: Fatal: Can't load private ssl_key: Key is for a different cert than ssl_cert
w postfixie mam tak:
smtpd_tls_CAfile = /etc/ssl/certs/ca.pem
smtpd_tls_cert_file = /etc/ssl/certs/moja_domena.pl.crt
smtpd_tls_key_file = /etc/ssl/private/moja_domena.pl.key
smtp_tls_cert_file = /etc/ssl/certs/fullchain.cer
smtp_tls_key_file = /etc/ssl/private/moja_domena.pl.key
a w dovecot
ssl_cert = </etc/ssl/certs/fullchain.cer
ssl_key = </etc/ssl/private/moja_domena.pl.key
ca.pem i moja_dokena.pl.crt wygenerowałem sam
Ostatnio edytowany przez Kpt. (2021-11-18 15:35:42)
Pokaż:
ls -l /etc/ssl/private/twoja_domena.pl/*
Na pierwszy rzut oka, inną masz lokalizację certów w logu acme.sh a inną w plikach konfiguracyjnych dovecota i postfixa.
Więc albo popraw konfigi dovecota i postfixa, albo wykonaj spacerek do okulisty po receptę na nowe okulary.
xD
Ostatnio edytowany przez Jacekalex (2021-11-20 08:22:14)