Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Witam.
chcialem sie pozbyć taych komunikatów przy starcie systemu lecz nie wiem gdzie siedzą odpowiednie wpisy które trzeba odfajkować.
Dodam że nie siedza one /etc/modules
Thu Jun 22 14:49:00 2006: Detecting hardware...Discovered hardware for these modules: forcedeth 8139too sata_nv i810_audio usb_ohci ehci_hcd Thu Jun 22 14:49:00 2006: ^[[33m*^[[39;49m Skipping already loaded module forcedeth. Thu Jun 22 14:49:00 2006: ^[[33m*^[[39;49m Skipping already loaded module 8139too. Thu Jun 22 14:49:00 2006: ^[[33m*^[[39;49m Skipping unavailable/built-in sata_nv module. Thu Jun 22 14:49:00 2006: ^[[33m*^[[39;49m i810_audio disabled in configuration. Thu Jun 22 14:49:00 2006: ^[[33m*^[[39;49m Skipping already loaded module ohci_hcd. Thu Jun 22 14:49:00 2006: ^[[33m*^[[39;49m Skipping already loaded module ehci_hcd.
Pewnie odpowiedzialny jest za to discover.
Co poprawić aby to wyeliminowac. Czy może szkoda zachodu na to?
ja tam w ogóle tego discovera wypierdzieliłem, po co to komu
Hmm no ale gdzies te dziabągi (forcedeth 8139too sata_nv i810_audio usb_ohci ehci_hcd ) siedzą i coś skądś wie ze ma je załadować, tylko co ?
Te moduły ktore wymieniłem muszą być zaladowane bo moj srzęt raczej tego wymaga.
No a z tego komunikatu wynika, że są już załadowane i to ine przez Discovera ;) Ja też mam takie errorki driobne, obok tych większych ;P Ale na razie walczę jak zmusić lapsa do pracy jak bateria jest słaba, bo narazie mi od razu jak tylko lampka się zapali mi zamyka system :(
Korbol, Rychu dobrze gada, wypierdziel discover, ja także nie mam i wsio potrzebne ładuje się jak powinno. Jak coś nie zagra to najwyżej zainstalujesz znów. :)
Rozumiem że Rychu ma racje lecz mnie zastanawia co powoduje wcześniejesze załadowanie tych modułów bo discover krzyczy ze już są załadowwane? Chodzi mi dla świętego spokoju :) wiedzieć co ładuje te moduły wcześniej.
Może są w kernelu na stałe lub jako ładowane na starcie wpisane? Discover pewno jest dobry, jak podpinasz często inne urządzenia. Ja mam laptopa - czyli konfig niezmienny :D
No wlasnie nie są na stałe a przynajmniej o ile pamietam napewno nie wszystkie.
Rozumiem że Rychu ma racje lecz mnie zastanawia co powoduje wcześniejesze załadowanie tych modułów bo discover krzyczy ze już są załadowwane? Chodzi mi dla świętego spokoju :) wiedzieć co ładuje te moduły wcześniej.
udev
:] Koniec tematu, dziex :]