Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Hej
Mam sobie domenę.pl na której chciałbym skonfigurować usługę catch-all w ten sposób że jakikolwiek_adres@domena.pl kierowałby pocztę na mojego gmaila. Szukałem darmowych rozwiązań ale nic nie mogłem znaleźć. Wpadłem na pomysł, że wykorzystać do tego localhosta z publicznym IP. Mam na nim Debiana i webmina. Na razie żadnego serwera pocztowego. Nie chciałbym rozsyłać SPAMu i wpaść ze swoim jedynym, statycznym domowym adresem IP na blacklisty. Czy mógłbym prosić o poradę, jaki serwer pocztowy wybrać i jak to skonfigurować? Sprawy typu strefa DNS, utworzenie rekordu MX ogarniam. Ewentualnie jakiś sprawdzony poradnik krok po kroku jak skonfigurować taki serwer pocztowy na przykładzie webmina? Z góry dzięki!
Dzieki, szybki i zwiezly tutek to jest to, czego mi trzeba bylo.
Przy okazji ma pytanie: ktory port oprocz 25 musze przekierowac na routerze do mojego Debiana?
DeWu napisał(-a):
Przy okazji ma pytanie: ktory port oprocz 25 musze przekierowac na routerze do mojego Debiana?
587