Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Strony: 1
Skonfigurowałem cupsa, dodałem jako root dwie drukarki jako normalne na portach szeregowym. I moja drukarka dalej nie działa, powiedziałbym że nie ma łączności z linuxem. [Dodałem dwie bo nie mam pewnosci na którym porcie szer. drukarka jest w linuxie]
Jaka to drukarka?!
Jaka to drukarka?!
Ale gafa...
HP930c -na openprinters pisało że wystarczy cupsa instalnąć i drivery, a to zrobiłem.
Sprawdź jeszcze raz konfiguracje, jedną usuń. Poczytaj [url=http://www.dug.net.pl/faq/faq-5-137-Instalacja_drukarki_HP_710.php]
Instalacja drukarki HP 710[/url] jak dalej będzie coś nie tak pisz.
Sprawdź jeszcze raz konfiguracje, jedną usuń. Poczytaj [url=http://www.dug.net.pl/faq/faq-5-137-Instalacja_drukarki_HP_710.php]
Instalacja drukarki HP 710[/url] jak dalej będzie coś nie tak pisz.
Nie mam przy dodawaniu w ogóle wyboru systemu drukowania: pnm2ppa.
A przy roocie z cupsem i uruchomionej drukarce 2 wyskakuje taki błąd:
A print error occurred. error message received from system: Test' -H'/var/run/cups/cups.sock:631' -U 'root' -o' multiple-documet-handling=separate-dcuments-uncollated-copies orientalion-requested=3' '/usr/share/apps/kdeprint/testprint.ps' : execution failed with message: client-error-not-authorized
cupsys-client zainstalowany ?
pakiety foomatic i gimpprint ??
Pakiet hplip ??
cupsys cilent:
hero:/home/mafi# aptitude install cupsys-client Czytanie list pakietów... Gotowe Budowanie drzewa zależności Reading state information... Gotowe Odczyt dodatkowych informacji o stanie Inicjalizacja stanów pakietów... Gotowe Odczyt opisów zadań... Gotowe Budowanie bazy etykiet... Gotowe Następujące pakiety zostały automatycznie zatrzymane: amule-common amule-utils discover1-data gcc-4.2-base imlib-base imlib11 libcompress-zlib-perl libedit2 libgl1-mesa-glx libglu1-mesa libksba8 liblircclient0 libpaper-utils libpaper1 libpoppler-qt1 libpoppler1 libraw1394-8 libsasl2-modules libstdc++6 talk xserver-xorg-core Następujące pakiety zostały zatrzymane: amule base-passwd busybox cpio dosbox e2fslibs e2fsprogs initramfs-tools libblkid1 libc6 libc6-dev libc6-i686 libcomerr2 libgcc1 libgl1-mesa-dri libidn11 libnfsidmap2 libsasl2-2 libss2 libuuid1 locales mesa-utils mtools portmap procps tzdata 0 pakietów uaktualnianych, 0 instalowanych, 0 do usunięcia i 47 nie uaktualnianych. Do pobrania 0B archiwów. Zajęte po rozpakowaniu: 0B. Zapisywanie dodatkowych informacji o stanie... Gotowe Czytanie list pakietów... Gotowe Budowanie drzewa zależności Reading state information... Gotowe Odczyt dodatkowych informacji o stanie Inicjalizacja stanów pakietów... Gotowe Odczyt opisów zadań... Gotowe Budowanie bazy etykiet... Gotowe
foomatic: Zainstalowało się przed chwilą.
gimpprint:
hero:/home/mafi# aptitude install gimpprint Czytanie list pakietów... Gotowe Budowanie drzewa zależności Reading state information... Gotowe Odczyt dodatkowych informacji o stanie Inicjalizacja stanów pakietów... Gotowe Odczyt opisów zadań... Gotowe Budowanie bazy etykiet... Gotowe Nie znaleziono pakietu z "gimpprint" w nazwie. Opisy następujących pakietów zawierają "gimpprint": libijs-0.35 libijs-dev Następujące pakiety zostały automatycznie zatrzymane: amule-common amule-utils discover1-data gcc-4.2-base imlib-base imlib11 libcompress-zlib-perl libedit2 libgl1-mesa-glx libglu1-mesa libksba8 liblircclient0 libpaper-utils libpaper1 libpoppler-qt1 libpoppler1 libraw1394-8 libsasl2-modules libstdc++6 talk xserver-xorg-core Następujące pakiety zostały zatrzymane: amule base-passwd busybox cpio dosbox e2fslibs e2fsprogs initramfs-tools libblkid1 libc6 libc6-dev libc6-i686 libcomerr2 libgcc1 libgl1-mesa-dri libidn11 libnfsidmap2 libsasl2-2 libss2 libuuid1 locales mesa-utils mtools portmap procps tzdata 0 pakietów uaktualnianych, 0 instalowanych, 0 do usunięcia i 47 nie uaktualnianych. Do pobrania 0B archiwów. Zajęte po rozpakowaniu: 0B. Czytanie list pakietów... Gotowe Budowanie drzewa zależności Reading state information... Gotowe Odczyt dodatkowych informacji o stanie Inicjalizacja stanów pakietów... Gotowe Odczyt opisów zadań... Gotowe Budowanie bazy etykiet... Gotowe
hplip: Zainstalowało się.
Sorry za dubla ale chciałem napisać że już wszystko działa, nic nie robiłem... samo zaczęło działać po którymś
aptitude upgrade
.
Witam i pozdrawiam , dawno mnie nie było .
Może tu się dopiszę, żeby nie dublować wątków.
Mam troszkę inny problem bo zainstalowałam drukarkę i mi drukuje , jest widoczna na stronie cups .
Niestety jak cokolwiek tam chcę zrobić np. dodać drukarkę czy usunąć wydruk, cokolwiek to wyskakuje mi komunikat
Wprowadź swoją nazwę użytkownika i hasło lub nazwę użytkownika root i hasło, aby uzyskać dostęp do tej strony. Jeśli używasz uwierzytelniania Kerberos, upewnij się, że masz ważny bilet Kerberos.
zamiast pokazania okienka dialogowego na wpisanie tego loginu i hasła jak to mam w drugim laptopie.
Pierwszy raz z czymś takim się spotykam :(
Co robię źle. Szukałam w internecie ale raczej mają problem z prawidłowym loginem i hasłem a nie tak jak ja że nie mam go gdzie wpisać.
Spróbuj w jakiejś innej przeglądarce wejść w localhost:631 Zobacz czy tak samo będzie.
Dzięki Ilin, jak zawsze jesteś pomocny :)). Miło Cię widzieć na forum. Życzę zdrowia w tych dziwnych czasach :) zarówno Tobie jak i nam wszystkim .
W Chrome jest problem a w Firefox już nie . Okienko dialogowe pokazuje się i prawidłowo się zalogowałam. :)
A nie masz w Chrome zablokowanych wyskakującyhc okien ?
Witaj . Faktycznie chyba miałam zablokowane pop-up choć nigdy tego ręcznie nie ustawiałam. Musiało się to przestawić po którejś może aktualizacji bo wcześniej na Chromium to okienko dialogowe mi wyskakiwało.
Teraz już w obu przeglądarkach mi okienko dialogowe wyskakuje .
Dzięki Wam :)
Strony: 1