Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Zassałem pliczek. Odpaliłem sh et.... .run
Gra się odpala, ale:
1. Brak dźwięku, wywala coś takiego:
------- sound initialization ------- /dev/dsp: Input/output error Could not mmap /dev/dsp ------------------------------------
97 postów nastukałeś a jeszcze nei naucyzłeś sie najpierw szukać ?? było już o tym poszukaj a nei nowy topic zakładaj ;p
Wybacz Rumi, ale jak w szukajce zapodałem enemy territory to dwa posty (oprócz mojego) są z tego tematu. Owszem, jest tam coś o dźwięku, ale ja mam inny błąd.
Z drugą częścią sobie poradziłem - przekopiowałem brakujące pliki z wersji winshitowej ;P Tylko dźwięk teraz pozostał do zrobienia. Plik /dev/dsp istnieje. Jak zapodaję nano dsp - pusto w środku. Ale plik istnieje.
Troszke googlowania czasem się przydaje..
http://forums.debian.net/viewtopic.php?t=1203&s … 1c23e9c03119e
Okej, dzięki. Wstyd mi ;) Ale to przez tą sesję i do tego żona ma ciężkie dni ;) (trzeba na coś/kogoś zwalić winę, hehe).
Jak mogę to dodać:
echo "et.x86 0 0 direct" > /proc/asound/card0/pcm0p/oss
żeby startowało automatycznie? Nie mogę znaleźć rc.local. Może jakiś inny plik wyedytować i to dodać? Albo skrypt jakiś do odpalania et, który wykona:
zaloguje się na roota
echo "et.x86 0 0 direct" > /proc/asound/card0/pcm0p/oss
wyloguje roota
et
?