Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Witajcie.
Szczęśliwego nowego roku!
Potrzebuje wynająć nie drogo dedyka. Będzie tam 2-3 wirtualne maszyny i kilkanaście konternerów.
Ciężko dokładnie powiedzieć co potrzebuje, ale nie o to chodzi,.
Bardziej mnie interesuje gdzie warto wynająć dedyka?
Z jakich firm wy korzystacie?
Kupujesz sobie serwer fizyczny od oficjalnego przedstawiciela ( wtedy masz pewność że dostajesz oficjalny sprzęt niemodyfikowany. ), podpinasz kable ( zasilanie, LAN, KVM ). Podczas SILA ( odpowiednik POST ) BIOS wykryje że nie ma OS i zaoferuje netboot. Podaj adres obrazu > enter; bios pobierze obraz oraz go sprubóje odpalić.
Instalujesz system i działasz....
Macieks napisał(-a):
Witajcie.
Szczęśliwego nowego roku!
Potrzebuje wynająć nie drogo dedyka. Będzie tam 2-3 wirtualne maszyny i kilkanaście konternerów.
Ciężko dokładnie powiedzieć co potrzebuje, ale nie o to chodzi,.
Bardziej mnie interesuje gdzie warto wynająć dedyka?
Z jakich firm wy korzystacie?
Kanadyjski SoYouStart (należy od francuskiego OVH) ma fajne ceny, ale ich dedyki w fajnych cenach mają dostęp do neta 250Mbps.
Jak coś trzeba z rurką 1Gbit, to raczej w Europie, i możliwie blisko elektrowni atomowej.
Zobacz francuski OVH i niemieckiego Hetznera.
Oczywiście zobacz też, co tam ma działać w sensie usług, dla strony WWW 100 czy 150ms to nie problem, ale dla usług Voip już tak.
Dlatego Voip i komunikatory muszą mieć serwer blisko użyszkodnika, a strona WWW może sobie siedzieć na Hawajach i będzie sprawnie chodzić.
Pozdro
Kimsufi
Kimsufi to kebaby. Hetzner jeszcze jest z zagranicznych. Skynode w pl
developer napisał(-a):
Kupujesz sobie serwer fizyczny od oficjalnego przedstawiciela ( wtedy masz pewność że dostajesz oficjalny sprzęt niemodyfikowany. ), podpinasz kable ( zasilanie, LAN, KVM ). Podczas SILA ( odpowiednik POST ) BIOS wykryje że nie ma OS i zaoferuje netboot. Podaj adres obrazu > enter; bios pobierze obraz oraz go sprubóje odpalić.
Instalujesz system i działasz....
Ty chyba nawet nie przeczytałeś mojego posta...
Macieks napisał(-a):
developer napisał(-a):
Instalujesz system i działasz....Ty chyba nawet nie przeczytałeś mojego posta...
Tak, ale nawet jakby to zrobił to odpowiedź i tak nie miała by większego sensu xD