Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
ok... juzmowie co skrypt ma robic..
wyslac pod numer 1234567 wiadomosc abcdef
potem poczekac 80 minut
potem poczekać losowa ilosc sekund z przedzialu 1-100
i potem wrocic na początek... i tak w kółko...
pomoże mi ktos?
Ty nie być przypadkiem spamer ? - kogo tak nie lubisz ?
to nie ma byc spamer :P
z reszta dostalbym bana na numer za to...
to zadanie ktore dostalem na infie :/ i niestety nie umiem pythona a ciekawi mnie jak powinien taki skrypt wygladac...
to za pomoca Pythona można pisac skrypty do EKG ?? hmm a naprzykład do Kadu tez da sie skrypt napisac jesli tak to za pomocą jakiego języka i jak mniej wecej to połaczyć ??
Kadu jest oskrypcone tcl-em (nie przypadł mi do gustu ten język) i ma to tam duże możliwości, na forum kadu pojawaiły sie co jakiś czas sugestie co do skryptow pythonowych,ale narazie nic sie nie dzieje w tym kierunku (chyba bo nie przegladałem tego forum jeszcze w tym roku)
Do ekg mozna pisać skrypty w pythonie ale z tego co czytałem ma to tam dosc ograniczone mozliwości.
Może sie pobawie
Zrobiłem coś takiego ale to nie działa. Po załadowaniu skryptu wywoływana jest procedura spam ktora jest zapetlona i w tej petli jest czekanie 80 minut + losowa ilosc sekund. A nie działa dlatego bo po uruchomienu skryptu skrypt zasypia i "sterowanie" nie jest oddane do ekg, ekg nie odpowiada po uruchomieniu skryptu.
Może da sie do obejsc uzywajac tego modułu
http://python.org.pl/lib/module-threading.html
Albo uruchamiajac wielokrotnie w odpowiedzi na jakies czesto pojwaiajace sie zdarzenie (może "handle_redraw_header()") i odliczajac odopowednia ilosc czasu.
Ale dzis jestem juz zabardzo zmeczony na to. mam nadzieje ze choc troche pomogłem
import ekg from time import sleep from random import randint def spam(): while True: ekg.command("msg 1234567 abcdef") t = randint(1,100) sleep( (80*60) + t) def init(): spam() return 1