Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Strony: 1
Witajcie ponownie, zainstalowałem sobie dzisiaj Debiana 10 (zmiana z 9) i mam taki problem z dźwiękiem że gdy słucham przez korektor (pulseaudio-equalizer) po wczytaniu nowego video lub przesunięciu paska postępu na YouTube w Firefoksie, następuje zmiana głośności na 100%. Przy wył korektorze, lub przy innych programach np VLC jest OK. Macie jakiś pomysł, ba ja lama jestem i sam raczej nic nie wykombinuję :)
Spróbuj tego: https://wiki.archlinux.org/index.php/PulseAudio/Tro … _application)
Ostatnio edytowany przez arecki (2020-10-02 08:56:40)
Dzięki arecki, ale nie pomogło. Dla formalności dodam że na tej samej maszynie i wersji Firefoxa pod Debianem 9 problem nie występuje.
Dodam jeszcze że podobna rzecz dzieje się po wczytaniu nowego video na YouTube w przeglądarce Epiphany, lecz w niej podnosi głośność do 89% niezależnie czy jest włączony korektor czy nie.
@arecki Twój sposób jednak działa :) tak jak pisałem wcześniej jestem taką lamą że zmieniłem wartość na "no" ale nie usunołem ";" z początku linijki wpisu. Po usunięciu ; wszystko działa OK zarówno w Firefoksie jaki i Epiphany, dziękuję za pomoc i przepraszam za zamieszanie .
Dlatego warto podawać co się robi, zamiast "nie pomogło" , błąd byłby od razu wychwycony.
Ważne, że działa :D
Strony: 1