Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Czesc.
Chcialem sobie zainstalowac tego quake wedlug poradnika ktory jest w faq, jednak kiedy uruchamiam polecenie sh linuxq3apoint*itd. wyskakuje mi nastepujacy blad:
Verifying archive integrity...OK
Uncompressing Quake III Arena Point Release 1.32 .................................................................................................................................................
Xlib: connection to ":0.0" refused by server
Xlib: No protocol specified
No UI drivers available
./setup.sh: line 96: 11149 Naruszenie ochrony pamięci "$setup" "$@" 2>/dev/null
The setup program seems to have failed on x86/glibc-2.1
Please contact Id software technical support at bugs@idsoftware.com, or ttimo@idsoftware.com
The program returned an error code (1)
Nie wiecie czasem o co moze chodzic? Tak sobie myslalem ze chyba chodzi o brak obslugi /dev/null jednak takiego urzadzenia nie mam w standardowych modulach do jadra 2.6.8 jakie jest przy instalacji. Czy musze przekompilowac jadro? Dodam ze mam mam zainstalowane gl itd do karty graficznej.
Na pierwszy rzut oka wyglada to tak, jakby uruchomic instalator ze zwyklego uzytkownika po wpisaniu su, ale oczywiscie moge sie mylic. Instalowales to z roota czy nie? I rozumiem, ze instlowales to w iksach?
Probowalem zainstalowac w X'ach i z konsoli w tekstowym, oraz jako root i jako zwyklu user, tyle ze jako user to sie mnie pytal o haslo root. Ale zadna proba sie nie powiodla :(