Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
To ja od siebie
1. Deepin Desktop Environment . Jest ładne jak GNOME i proste jak drut. Nie trzeba kopać zakamarkach jak w Xfce
2. Xfce z Voyager'a
3. Mate i GNOME
Edyta: Kilka zrzutów DDE. Większość to zrzuty z wirtualki, a trzy ostatnie po zainstalowaniu normalnie. Na wirtualce szału nie ma jeżeli chodzi o działanie, ale już normalnie zainstalowany działa sprawnie. Z tą uwagą, że starych kart typu X3100 nie obsługuje.
Uwaga! Podmieniłem obrazki teraz wszystko z normalnej instalacji. Info dla kogoś kto widział wcześniejsze zrzuty z wirtualki.
Ostatnio edytowany przez ciastek1981 (2017-12-16 16:15:04)
--->>KDE <<---
Ja od około msc skusiłem się na mate desktop. Wg mnie rewelacyjny i bardzo zgrabny.
Mogę żałować jedynie, że nie korzystałem z niego za czasów gnome 2.
Ja cały czas siedzę na Fluxboksie chociaż coraz bardziej zastanawiam się nad przejściem na Openboksa. Szaleje!
Zatem, obecnie moim ulubionym środowiskiem graficznym jest Plasma. Smutek mnie przepełnia, że nie ma obecnie w repozytoriach nowszych wersji, tylko stara 5.14, gdy tymczasem świat poszedł do przodu. I zakładam, że skoro nawet w sidzie nie ma 5.17, to pewnie nie istnieje żaden backport, który taką by zawierał. Drugim moim środowiskiem, które lubiłem to Unity, ale to na ubuntu, więc nie wiem, czy się liczy. Trzecie to MATE, które dla mnie jest chyba najwygodniejsze z lżejszych. Ale i tak Plasma zostaje numerem jeden.
KDE5 -> próbowalem powrotu do xfce kilkukrotnie jednak nie da się, a na FreeBSD siedzi mate.
]:>
Yampress napisał(-a):
próbowalem powrotu do xfce kilkukrotnie jednak nie da się
dlaczego?
icewm
XFCE . Tylko i wyłącznie to środowisko graficzne . Obecnie Xubuntu 20.04 jeszcze beta ale śmiga dość dobrze .
openbox