Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Kompletnie posypała mi się grafika, nawet nie działają managery logowania (gdm,lightdm) wyświetla sam kursor. System to debian testing, gnome, wayland (na Xorg nie mogę odpalić konsoli....). Nie wiem co z tym zrobić, podejrzewam sterowniki grafiki (amd, r9 380x) chyba coś się ostatnio aktualizowało z tym związane. Mógłby ktoś podać repozytorium starszych wersji firmware-linux-nonfree oraz firmware-amd-graphics, nie mogę tego znaleźć.
Jednak to nie wina sterowników a "bałaganu" w repo testinga, działa ale słabo, dobrze że działa w ogóle ...
Mam ten sam problem. Masz jakiś pomysł co z tym zrobić? U mnie nawet "apt" się wysypuje przy próbie upgradu systemu.
Wrzuć co wyświetla apt, bez tego za wiele nie da się pomóc
Problem w tym, że po komendzie "upgrade" jedyny komunikat to "przerwane"; ("update" wykonuje się prawidłowo).
Może innym się przyda - u mnie apt wysypywał się w momencie, gdy przy aktualizacji lub instalacji pakietów apt pytał o zgodę na ich ściągnięcie i zainstalowanie, wyświetlając wybór “Y/n”. Każdy taki wybór kończył się komunikatem - "przerwano". Problem rozwiązało zastosowanie przełącznika “-y”, (np. "apt upgrade -y") który wyłącza wszelkie pytania o zgodę użytkownika i po prostu instaluje to, co mu się każe.
Po aktualizacji pakietów i reebocie wstał też cały system.