Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Witajcie
Zainstalowałem miniDLNA skonfigurowałem i uruchomiłem:
pietrek@Asus-LAN:~$ sudo service minidlna status ● minidlna.service - LSB: minidlna server Loaded: loaded (/etc/init.d/minidlna; generated; vendor preset: enabled) Active: active (running) since Sun 2019-02-24 10:38:11 CET; 5s ago Docs: man:systemd-sysv-generator(8) Process: 3729 ExecStop=/etc/init.d/minidlna stop (code=exited, status=0/SUCCESS) Process: 3775 ExecStart=/etc/init.d/minidlna start (code=exited, status=0/SUCCESS) Tasks: 2 (limit: 4915) CGroup: /system.slice/minidlna.service └─3785 /usr/sbin/minidlnad -f /etc/minidlna.conf -P /run/minidlna/minidlna.pid lut 24 10:38:11 Asus-LAN.example.com systemd[1]: Starting LSB: minidlna server... lut 24 10:38:11 Asus-LAN.example.com systemd[1]: Started LSB: minidlna server.
Czy coś jest nie tak bo w sieci nadal go nie widzę.
Na routerze mam uruchomione UPnP. Przekierowane porty na tcp 8200 i udp 1900 na ten port IP. A może czegoś mi brakuje??
Podpowiecie co może być nie tak i co sprawdzić??
Mój system to Debian 9.
pietrek napisał(-a):
Na routerze mam uruchomione UPnP. Przekierowane porty na tcp 8200 i udp 1900 na ten port IP. A może czegoś mi brakuje??
To co ty do internetu to chcesz wystawić, czy masz tam jakieś podsieci, to jest usługa do LAN-u. Te porty to masz mieć otwarte na systemie, nie trzeba przekierowywać na routerze. System minidlna uruchomiła się prawidłowo, pokaż plik konfiguracyjny.
cat /etc/minidlna.conf
Możesz przez przeglądarkę sprawdzić na tym systemie
localhost:8200
Lub z adresem ip z tego lub innego komputera.
Ostatnio edytowany przez jawojx (2019-02-24 18:14:22)