Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Strony: 1
Mam strone np: https://wrealu24.tv/film/witold-gadowski-socjalisty … to-zadna-idea
Nie moge odtworzyc video bo format jest nie wspierany.
Czyli najpierw musze ustalic w jakim formacie jest tresc video na danej stronie.
Pytanie, jak sprawdzic format video na stronie www?
Pozniej powinno byc latwo tzn:
- doinstalowac kodeki
lub
- doinstalowac dodatek do przegladarki dekodujacy format video na stronie.
Pytanie jeszcze raz, jak ustalic format video ???
To jest kodowane w H264 i normalnie możesz sobie to pobrać lub obejrzeć online np. Smplayerem lub VLC, link bezpośredni: https://vod.wrealu24.tv/vod/VjmAjG0g9nM/VjmAjG0g9nM_5_540p.mp4
Pod Linuksem bez problemu odtwarza wideo z tej strony przeglądarka Chrome.
Pieknie, ale prosze napisz jak sam mam sobie ustalic format video, zebym nie byl zmuszony prosic nikogo o pomoc.
Jak to ogladac korzystajac z Firefoxa? Jakis kodek? dodatek?
Jak Ty ustalilas ten format video na tej stronie?
Ostatnio edytowany przez Novi-cjusz (2018-01-14 16:12:00)
https://vod.wrealu24.tv/vod/VjmAjG0g9nM/VjmAjG0g9nM_3_360p.mp4
To masz to co na stronie.
Format : MPEG-4 Format profile : Base Media Codec ID : isom (isom/iso2/avc1/mp41) File size : 23.7 MiB Duration : 13 min 39 s Overall bit rate : 243 kb/s Writing application : Lavf57.56.101 Video ID : 1 Format : AVC Format/Info : Advanced Video Codec Format profile : Main@L3 Format settings : CABAC / 4 Ref Frames Format settings, CABAC : Yes Format settings, ReFrames : 4 frames Codec ID : avc1 Codec ID/Info : Advanced Video Coding Duration : 13 min 39 s Bit rate : 166 kb/s Width : 640 pixels Height : 360 pixels Display aspect ratio : 16:9 Frame rate mode : Constant Frame rate : 25.000 FPS Color space : YUV Chroma subsampling : 4:2:0 Bit depth : 8 bits Scan type : Progressive Bits/(Pixel*Frame) : 0.029 Stream size : 16.2 MiB (68%) Writing library : x264 core 142 r2431 a5831aa Encoding settings : cabac=1 / ref=3 / deblock=1:-1:-1 / analyse=0x1:0x111 / me=hex / subme=7 / psy=1 / psy_rd=1.00:0.15 / mixed_ref=1 / me_range=16 / chroma_me=1 / trellis=1 / 8x8dct=0 / cqm=0 / deadzone=21,11 / fast_pskip=1 / chroma_qp_offset=-3 / threads=12 / lookahead_threads=2 / sliced_threads=0 / nr=0 / decimate=1 / interlaced=0 / bluray_compat=0 / constrained_intra=0 / bframes=3 / b_pyramid=2 / b_adapt=1 / b_bias=0 / direct=1 / weightb=1 / open_gop=0 / weightp=2 / keyint=250 / keyint_min=25 / scenecut=40 / intra_refresh=0 / rc_lookahead=40 / rc=crf / mbtree=1 / crf=26.0 / qcomp=0.60 / qpmin=0 / qpmax=69 / qpstep=4 / ip_ratio=1.40 / aq=1:1.00 Audio ID : 2 Format : AAC Format/Info : Advanced Audio Codec Format profile : LC Codec ID : mp4a-40-2 Duration : 13 min 39 s Bit rate mode : Constant Bit rate : 70.3 kb/s Channel(s) : 2 channels Channel positions : Front: L R Sampling rate : 44.1 kHz Frame rate : 43.066 FPS (1024 SPF) Compression mode : Lossy Stream size : 6.87 MiB (29%) Default : Yes Alternate group : 1
Jak sprawdzić w FF?
FireBug?
Albo FLashGot - sam zaproponuje po kliknięciu, czy to pobrać wypisując dostępne formaty Video.
To samo potrafi Net Video Hunter.
Nie wiem tylko, co się z tych dodatków ostało po "nocy św Bartłomieja" w Mozilli,
znanej jako Firefox Quantum.
Ja musiałem chwilowo przeprosić się z Chromium i Chrome. :P
Pozdro
EDIT:
Jak to ogladac korzystajac z Firefoxa? Jakis kodek? dodatek?
Firefox przecież korzysta z wtyczki Gstreamer, powinien to otworzyć bez żadnych czarów.
Ostatnio edytowany przez Jacekalex (2018-01-14 17:00:43)
@ilin
Jakim narzedziem uzyskales te informacje?
@Jacekalex
Gstreamera juz nie ma. Wyszukiwarka przegladarki nic nie widzi.
Sciągnąłem pliczek który jest w linku w poprzednim poście i przepuściłem przez mediainfo.
Novi-cjusz napisał(-a):
@ilin
Jakim narzedziem uzyskales te informacje?
@Jacekalex
Gstreamera juz nie ma. Wyszukiwarka przegladarki nic nie widzi.
Faktycznie, przesiadł się z Gstreamnera na FFmeg:
* dependency graph for www-client/firefox-58.0_beta16 ... `-- virtual/ffmpeg-9-r2 (virtual/ffmpeg) amd64 ...
Ale ffmpeg też dekoduje i odtwarza h264.
@ilin
Sciągnąłem pliczek który jest w linku w poprzednim poście i przepuściłem przez mediainfo.
Szkoda, ze na to nie wpadlem.
Myslalem bardziej o analizie bez koniecznosci sciagania materialu ze wskazanej strony www.
@Jacekalex
Ale ffmpeg też dekoduje i odtwarza h264.
Zainstalowalem ffmpeg i dziala..
Moze sie komus przyda:
https://acethinker.com/youtube-downloader/youtube-in-vlc.html
Ostatnio edytowany przez Novi-cjusz (2018-01-16 10:07:48)
Strony: 1