Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Strony: 1
hej, mam dosc nietypowe pytanie a dokładnie chodzi mi o to w jaki spoób moge przygotowac system na moim pendrive?
nie chodzi mi tutaj o pobranie czystego obrazu z siecie i stworzenie bootowalnego pendrive'a ale o to że chciałbym móc np sciagajac debiana z środowiskiem graficznym np mate móc doinstalowac jakies pakiety, odinstalowac jakies pakiety, a następnie móc jaki sytem przenieść / zainstalowac na innym komputerze
ewentualnie, chciałbym tylko aby komputer wstałz takiego pendrivea, wszystko wgrał na ram, a następnie po wyjęciu pendrivea dalej pasywnie sobie chodził np z samym odpalonym programem apache + php
przykładowo gentoo resuce system tak działa że po wyjęciu system dalej działą i wszystko jest w porzadku
Jeżeli masz GRUB/ jakiś efimgr na tym pendrive to wystarczy w BIOSIE lub boot menu wybrać dysk bootujący jako pendrive i hula jak zwykły HDD.
Czyli najprościej byłoby wykorzystac dwa pendrive jeden jak bootoujacy instalke, a na drugim po prostu zainstalwoac system dobrze kombinuje?
Strony: 1