Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Witam mam problem z dokończeniem instalacjii steamu ,postępowałem jak w poradniku debiana ale nie mam spełnionych zależności a próba ich spełnienia może oznaczać wywalenie całego systemu . Jak to obejść i komu udało się z tego steama na 64 bitach korzystać ?? Są weterani ?
po odpaleniu steama pojawia się konsola która wypluwa
libgl1-mesa-dri:i386 : Wymaga: libdrm-intel1:i386 (>= 2.4.48) ale nie zostanie zainstalowany Wymaga: libdrm-nouveau2:i386 (>= 2.4.38) ale nie zostanie zainstalowany Wymaga: libdrm-radeon1:i386 (>= 2.4.31) ale nie zostanie zainstalowany Wymaga: libdrm2:i386 (>= 2.4.38) libgl1-mesa-dri:i386 : Wymaga: libdrm-intel1:i386 (>= 2.4.48) ale nie zostanie zainstalowany Wymaga: libdrm-nouveau2:i386 (>= 2.4.38) ale nie zostanie zainstalowany Wymaga: libdrm-radeon1:i386 (>= 2.4.31) ale nie zostanie zainstalowany Wymaga: libdrm2:i386 (>= 2.4.38) ale nie zostanie zainstalowany Wymaga: libllvm3.5:i386 ale nie zostanie zainstalowany libgl1-mesa-glx:i386 : Wymaga: libdrm2:i386 (>= 2.3.1) ale nie zostanie zainstalowany Wymaga: libglapi-mesa:i386 (= 10.3.2-1+deb8u1) ale nie zostanie zainstalowany Wymaga: libudev1:i386 ale nie zostanie zainstalowany E: Nie udało się naprawić problemów, zatrzymano uszkodzone pakiety. ale nie zostanie zainstalowany Wymaga: libllvm3.5:i386 ale nie zostanie zainstalowany libgl1-mesa-glx:i386 : Wymaga: libdrm2:i386 (>= 2.3.1) ale nie zostanie zainstalowany Wymaga: libglapi-mesa:i386 (= 10.3.2-1+deb8u1) ale nie zostanie zainstalowany Wymaga: libudev1:i386 ale nie zostanie zainstalowany E: Nie udało się naprawić problemów, zatrzymano uszkodzone pakiety
Press return to continue:
Ostatnio edytowany przez danio84 (2017-05-28 21:18:36)
Pokaż co zwróci
aptitude update aptitude install libgl1-mesa-dri:i386
apt-get install libgl1-mesa-dri:i386
Czytanie list pakietów... Gotowe Budowanie drzewa zależności Odczyt informacji o stanie... Gotowe Nie udało się zainstalować niektórych pakietów. Może to oznaczać, że zażądano niemożliwej sytuacji lub użyto dystrybucji niestabilnej, w której niektóre pakiety nie zostały jeszcze utworzone lub przeniesione z katalogu Incoming ("Przychodzące"). Następujące informacje mogą pomóc rozwiązać sytuację: Następujące pakiety mają niespełnione zależności: libgl1-mesa-dri:i386 : Wymaga: libdrm-intel1:i386 (>= 2.4.48) ale nie zostanie zainstalowany Wymaga: libdrm-nouveau2:i386 (>= 2.4.38) ale nie zostanie zainstalowany Wymaga: libdrm-radeon1:i386 (>= 2.4.31) ale nie zostanie zainstalowany Wymaga: libdrm2:i386 (>= 2.4.38) ale nie zostanie zainstalowany Wymaga: libllvm3.5:i386 ale nie zostanie zainstalowany E: Nie udało się naprawić problemów, zatrzymano uszkodzone pakiety.
instalowałem mesę 64bit i stery do intel hd 2500 ,z sda i vulkanem to te biblioteki dlatego się mogą krzaczyć
apt-get install libgl1-mesa-dri:i386 -t jessie-backports
A nie trzeba przypadkiem dodac architektury i386 do apta, zeby sciagal tez 32 bitowe wersje bibliotek?
32 bitową już umożliwiłem . Udało się zainstalować zależności . Ale teraz po uruchomieniu steama wyskakuje błąd
OpenGLX extension not supported by display
wikingagressor napisał(-a):
A nie trzeba przypadkiem dodac architektury i386 do apta, zeby sciagal tez 32 bitowe wersje bibliotek?
Nie do apta tylko do dpkg, apt i aptitude to nakładki na dpkg.
Polecenie:
dpkg --add-architecture i386
To by było na tyle
;-)
danio84 napisał(-a):
komu udało się z tego steama na 64 bitach korzystać ?
nie wiem jak na stable ale na testingu działa bardzo ładnie nawet dał się zapiąć apparmorem bez większych problemów (wspominam o tym bo steam lubi sobie czasami zaorać home a przynajmniej kiedyś lubił :)
https://niebezpiecznik.pl/post/uwaga-gracze-steam-k … rtosc-dyskow/
dajcie mi tu sterownika do opengl nowego z intel hd 2500 ivy bridge
OpenGL GLX extension not supported by display
no i co dalej ??