Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
poczytaj sobie na http://www.icewm.prv.pl/ - znajdziesz wszystkie odpowiedzi, a z rysowaniem chodzi o to żeby móc umieszczać ikonyy na plulpicie - tak się dziaje tylko w tedy jak ROX rysuje pulpit , a nie odpowiedzialny za to deamon z iksów jakich używasz. Wtedy należy zabić tego deamona i uruchomić ROX-a bodajrze z opcją "-p Default" . Oba na raz nie powinny chodzić bo po co , no i jeden może się nakładac na drugi i w rezultacie nie będzei widac ikon z ROX-a na pulpicie.
ja znalazlem jeszcze taki kod podobny do tego Oressa
rox -p desktop&
i dzieki niemu mam skrociki na pulpicie :D
EDIT: Cipa rakieta nikna po reboocie jak to uzdrowic ??
EDIT: Cipa rakieta nikna po reboocie jak to uzdrowic ??
A możesz jaśniej ?
znaczy że porobiłem skróty na pulpicie i jak szczeliłem reboota to już ich tam nei było
Rumi pisz tak żeby cie ludzie rozumieli. motasz i motasz
Akurat tu Rumi wyraźnie pisze :] co mu się rzadko zdarza - hehe
Rumi jak dojdziesz do tego jak zrobić działający plik startup to tę cipe rakiete dopisz do tego pliku (rox -p desktop&) i po reboocie wszystko będzie ok
Z tym że ja nie wale ikon na pulpit tylko dopisuję do pliku toolbar - ścieżka:
/etc/X11/icewm/toolbar
wtedy na dolnym pasku masz wszystkie ikony, a pulpit masz czysty i śliczny
Do operacji na plikach i katalogach nadaje się gnome-commander, bardzo prosty w obsłudze i szybki.
Teraz moje pytanie odnośnie icewm:
Mam podwójny panel tzn jeden gdzie są okna i przełącznik pulpitów a drugi od menu start i z ikonami szybkiego uruchamiania, ustawia się je edytując plik .icewm/toolbar
u mnie on wygląda tak:
prog "aterm" "aterm16.png" aterm prog "Firefox" "firefox16.png" mozilla-firefox prog "Thunderbird" "thunderbird16.png" sylpheed prog "Kadu" "gadu16.png" kadu prog "Xmms" "xmms16.png" xmms prog "Nedit" "nedit16.png" nedit prog "Gnome-Commander" "gnome16.png" gnome-commander
i wszystko jest ok mam przyciski z ikonami na tym pasku i programy sie uruchamiają, tylko nie wiem jak zrobić odstępy pomiędzy niektórymi ikonami, bo narazie wyglada to tak że jest jedna przy drugiej a chciałbym je posegregować tematycznie. Ktoś wie jak to zrobić ?
DOPISANE:
Rozwiazanie okazało sie proste :)
toolbar:
prog "aterm" "aterm16.png" aterm separator prog "Firefox" "firefox16.png" mozilla-firefox prog "Thunderbird" "thunderbird16.png" sylpheed prog "Kadu" "gadu16.png" kadu separator prog "Xmms" "xmms16.png" xmms separator prog "Nedit" "nedit16.png" nedit prog "Gnome-Commander" "gnome16.png" gnome-commander
Mozna dodawac "separator" wiele razy.
Bodzio a wkleil bys jak ty masz tego toolbar'a zamotanego bo FF tylko ma separatory i programy zapodane i nei wiem zabardzo jak ma wygladac jezeli chcem dyski na pasku