Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!

Ogłoszenie

Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.

#1  2006-06-04 16:21:31

Szczur[R] - Użytkownik

Szczur[R]
Użytkownik

co i jak nalezy logowac? sqiud czy jeszcze cos innego ?

mam siec na kilkanascie osob, w sumie wszyscy sie znamy - nie jest to jakas dzialalnosc dochodowa - poprostu zlozylismy sie na sprzet i placimy razem abonament za DSL'a.
Mam jednak problem, gdyz lacze jest na mnie w tepsie zarejestrowane, a jakby ktos z userow sieci cos przeskrobal, to ja bede mial problem.
W zwiazku z tym prosze o informacje co moge logowac, czym i w jaki sposob, aby miec mozliwosc ustalenia "winowajcy" gdyby jakas nieprzyjemna sytuacja miala miejsce. Niby znajomi znajomymi ale nie mozna wszystkim tak bezgranicznie ufac, a to sa sami mlodzi ludzie tak jak ja i jak to mlodym: niewiadomo co do glowy mosze szczelic....

pozdr

http://sopot.i365.pl/neo/i/us4.jpg

#2  2006-06-04 17:09:40

Lite-ON - Członek DUG

Lite-ON
Członek DUG

Re: co i jak nalezy logowac? sqiud czy jeszcze cos innego ?

z tego co rozumiem to ty jesteś adminem?
możesz użyc sniffera ale wiedz. sniffer jako narzędzie do administracji jest podobno zgodne z prawem ale może zostać użyte nielegalnie...

#3  2006-06-04 17:18:31

BiExi - matka przelozona

BiExi
matka przelozona
Serwis

Szczur[R] poczytaj o ulog ja tego jeszcze nie wdrazalam ale ludzie sie pozytwnie na jego temat wypowiadaja

#4  2006-06-04 17:33:05

Szczur[R] - Użytkownik

Szczur[R]
Użytkownik

znalazlem kilka ogolnych informacji na jego temat, ale zadnych szczegolow, master jakis tez nie jestem wiec sam bez opisu go nie rusze. czy jest ktos kto moze mi w tym pomoc albo zaproponowac jakies inne alternatywne rozwiazanie ?

pozdr

http://sopot.i365.pl/neo/i/us4.jpg

Stopka forum