Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Witam. Z gory sorx, za pytanie - czy cos mi ucieklo? Od jakis kilku dni nie moge zaciagnac ani paru bajtow z jakiegokolwiek serwera, ani apt-get update nie dziala. Po probach polaczenia apt wywala blad - ze przekoroczno limit oczekiwania i zonk... Probowale roznych serwerow - wszedzie to samo. Co przegapilem? Uyzwam sarge 3.1
Moim zdaniem nic nie przeoczyłeś, bo sam dziś instalowałem sobie oprogramowanie na sarge (nie działa sqbane). Więc to raczej nie jest problem apt-a, chyba, że masz zwaloną konfigurację. Może próbujesz zasysać z serwera, który przestał istnieć??
moze po prostu wklepuj z sources.list po koleji wszystkie serwery do przegladarki i sprawdzaj czy dzialaja.. moze na tych stronach bedzie wiecej informacji :-)
Hmm Problem polega na tym, ze te serwery dzialaja :-/ Normalnie da sie na nie zalogowac wszystko wyglada ok, a apt mowi, ze przekroczono limit oczekiwania. Co moze byc nie tak?? Wczesniej wszystko brykalo, a teraz zonk?
moze cos z dns zobacz ten temat http://www.unixy.pl/forum/viewtopic.php?t=283
albo jakas usluga blokuje port na ktorym dziala apt choc nie wiem czy to nie cherezja_herezja (ORT)