Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
cześć
Są jakieś gry Akcji na debian8.6 mate i jak zainstalować ?
Popatrz na steamie . Jest trochę portów porobionych na linuxa , z nowych napewno Mad Max , Deus Ex Mankind .
Yamagi-quake2 pewnie da się skołować, jeśli masz płytkę - trzeba z niej skopiować mapy i resztę śmiecia (skrypt instalatora to robi automatycznie).
Podobna sytuacja jest z portem Quake4 na Linuxa.
Tylko czy w przypadku Quake 4 wszystkie tekstury będą odpowiednio wygenerowane? Ostatnio na wirusie 10 próbowaliśmy odpalić właśnie czwórkę Quake, ale grafika była, mówiąc ogólnie, beznadziejnie zabugowana, mimo że wszystko było na najwyższych detalach ustawione.
Datastream Bolt napisał(-a):
Tylko czy w przypadku Quake 4 wszystkie tekstury będą odpowiednio wygenerowane? Ostatnio na wirusie 10 próbowaliśmy odpalić właśnie czwórkę Quake, ale grafika była, mówiąc ogólnie, beznadziejnie zabugowana, mimo że wszystko było na najwyższych detalach ustawione.
Na Linuxie chodzi spoko, włącznie z Ubuntu.
Ostatnio edytowany przez Jacekalex (2016-11-03 18:10:18)
A jakieś inne gry akcji są typu soldier of fortune ?
Google dało lulkowi bana wieczystego?
http://testowa.linux.pl/zasoby/katalog-gier/773-soldier-of-fortune
to był PIERWSZY link...
Datastream Bolt napisał(-a):
Domyślnie na nowszych GPU jest takie samo mydło zarówno na linuksie jak i na windowsie ale 1 minuta w konfigu zarówno D3 jak i Q4 poprawia tekstury na takie jakie powinny być.
@lulek, tu sobie zaglądnij
Ostatnio edytowany przez skullman (2016-11-03 20:11:28)
@skullman, a to co dokładnie trzeba zrobić? Bo nie ukrywam, że mam straaaszny sentyment do tej gry i nie mogę zdzierżyć tego, jak to mówisz, mydła i strasznie sie przez to gra...
Ja to już kilka lat temu zrobiłem u siebie i nie wiem, czy to zadziała ale odrobina dobrej woli wystarczyła aby znaleźć pierwsze z brzegu rozwiązanie: http://pcgamingwiki.com/wiki/Doom_3#Textures_are_lo … Ultra_quality
Wielkie dziękuję czcigodny skullmanie, dzisiaj z pewnością to przetestuję c:
Edit: Skullman, Mistrzu, winien jestem piwo przy najbliższej okazji c: Grafika chodzi jak masełko, a nie jak mydło c:
Ostatnio edytowany przez Datastream Bolt (2016-11-05 14:33:40)