Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Witam,
szukam prosty organizer przez http. Dodaje event i mam możliwość wysłania sms o tym zdarzeniu.
Pozdro
Kiedyś był Webacalendar, działał po http, trzymał dane w Mysql lub Postgresie.
Samo wysyłanie SMS można oskrypcić w dowolny sposób, np Cron i SELECT tresć, data, numer FROM baza WHERE data="$ARG", i data i numer sio do gammu-sendsms.
Można też zrobić jakąś komunikacje raczej socket UNIX albo kolejkę FIFO, trochę więcej kodzenia, ale wykonalne.
Wtedy z poziomu skrypta PHP można by wysyłać SMSa.
Inne możliwości, PHP ma funkcje mail i moduły XMPP, i do tego bramka mail2sms albo xmpp2sms.
Poza tym zaryzykuję stwierdzenie, że SMSy to już trochę historia, obecnie to raczej XMPP, Google-talk/Hangoutes, FBchat czy Skype-chat.
95% telefonów ma dzisiaj jakiś system operacyjny.
Więc na SMSy bym nie liczył za bardzo.
Wszystkie główne systemy komórkowe (Andek, IOS, WindowsPhone) mają wbudowanego klienta poczty IMAP.
Pozdro
Ostatnio edytowany przez Jacekalex (2016-09-24 05:23:46)
Jacekalex napisał(-a):
Wszystkie główne systemy komórkowe (Andek, IOS, WindowsPhone) mają wbudowanego klienta poczty IMAP.
Na system operacyjny za bardzo bym nie liczył, bo nie każdy musi to mieć XD
Pavlo950 napisał(-a):
Jacekalex napisał(-a):
Wszystkie główne systemy komórkowe (Andek, IOS, WindowsPhone) mają wbudowanego klienta poczty IMAP.Na system operacyjny za bardzo bym nie liczył, bo nie każdy musi to mieć XD
Prawda, nie każdy ludź na ziemi musi, ale jak masz w firmie grupę docelową pacjentów, to dokładnie wiesz, co tam chowają po kieszeniach.
Zwłaszcza jak to w firmie:
w pewnej firmie napisał(-a):
Kasia ma Iphona 6, to ja, Gosia mam być gorsza?
Ja jej jeszcze pokaże Srajphona 7 na raty wezmę - tylko gdzie go dostać z ratami po 20 zł.
Krótko pisząc "socjalistyczne współzawodnictwo w stanie posiadania". xD
Ostatnio edytowany przez Jacekalex (2016-09-24 11:52:23)