Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
te z tesco czy lidla niestety nie smakują tak samo.
Ja mam tylko taką cichą nadzieję, że wrzucanie zdjęć żarcia nie stanie się tu jakąś nową świecką tradycją.
skullman napisał(-a):
Ja mam tylko taką cichą nadzieję, że wrzucanie zdjęć żarcia nie stanie się tu jakąś nową świecką tradycją.
A nawet gdyby to co?! Ślicznie i smacznie wyglądający posiłek to też fotografia artystyczna (kulinarna). Problem w tym, że nie każdy ma dostęp do morza lub większej rzeki. U mnie przez miasteczko płynie coś co obecnie ma może około 5-10 cm głębokości i 25 cm szerokości xD Jesienią i wiosną jest lepiej i nawet ryby są! Ale wielkości gupików akwariowych.
O, widzę towarzysz artysta. Po co kopiować mordoksiąg do DUG-a? Mało tam tego? Jeśli nie masz jeszcze to załóż sobie konto i się naoglądasz słitaśnych foci drugiego śniadania czy bułek z Maka. I weź mnie oświeć w czym jest problem z dostępem do morza w kontekście zdjęć żarcia.
Ostatnio edytowany przez skullman (2016-08-17 04:29:20)
a zes sie czepil jak rzep psiego ogona
ps. gdzie dostane w .pl jakis tani/dobry zestaw do czyszczenia matrycy, albo izopropyl, jade na urlop to chcialbym sie zaopatrzyc przy okazji.
Ostatnio edytowany przez pink (2016-08-17 12:03:11)
skullman napisał(-a):
O, widzę towarzysz artysta. (...) słitaśnych foci bułek z Maka
Wybacz nie żywię się śmieciami. Latem lubię zjeść lekko. Np kwiaty brokułu gotowane na parze, makaron al dente, i własny sos pomidorowy... lekkie, dobre i łatwostrawne:
skullman napisał(-a):
I weź mnie oświeć w czym jest problem z dostępem do morza w kontekście zdjęć żarcia.
Yyy... bo mieszkam ponad 500 km od morza i choćby nie wiem to trudno o bardzo świeże rybki morskie a wybacz nie posiadam prywatnego odrzutowca czy choćby od "biedy" helikoptera :D Ale na rzeczne to do Nysy lub Wrocławia mogę jechać i tam mają smażalnie z dobrymi miejscowymi rybami słodkowodnymi.
pink napisał(-a):
ps. gdzie dostane w .pl jakiś tani/dobry zestaw do czyszczenia matrycy, albo izopropyl, jadę na urlop to chciałbym się zaopatrzyć przy okazji.
Choćby TUTAJ. Mój ulubiony sklep z akcesoriami foto. A TUTAJ masz info o produkcie. Tanimi a dobrymi jakościowo. To bardzo wygodny zestaw. Używałem go z Canonem 300D, 5D, Fujifilm X-E2 a także czyściłem znajomemu w SONY A7 oraz w jakimś Olku z mikro 4/3 oraz gmerałem tym w Nikonie swojej bliskiej koleżanki. Z czystym sumieniem Ci powiem, że jak dobrze wykonasz wg. zaleceń producenta to matryca jest krystalicznie czysta! Podobno polski produkt a nie jakieś chińskie dziadostwo. Nie wiem jak z tym jest czy to faktycznie wyprodukowane w PL ale spełnia swoje zadanie i na długo starcza.
A tu: http://presets.samuelzeller.ch/ macie darmowe presety Fujifilm do programu Adobe Lightroom (dla użytkowników Winzgrozy i Nadgryzionych Jabłek a także dla użytkowników LR pod Wine) nadające charakter kolorystyczny z profili kolorystycznych w aparatach marki Fujifilm (Provia, Velvia, Astia, Chrome Classic, Across...) dla RAWów aparatów innych marek.
Ostatnio edytowany przez neo86 (2016-08-18 21:29:07)
neo86 napisał(-a):
skullman napisał(-a):
O, widzę towarzysz artysta. (...) słitaśnych foci bułek z Maka
Wybacz nie żywię się śmieciami. [...]
.
No jak nie jak tak.
Yyy... bo mieszkam ponad 500 km od morza i choćby nie wiem to trudno o bardzo świeże rybki morskie a wybacz nie posiadam prywatnego odrzutowca czy choćby od "biedy" helikoptera :D Ale na rzeczne to do Nysy lub Wrocławia mogę jechać i tam mają smażalnie z dobrymi miejscowymi rybami słodkowodnymi.
Aha, czyli dajmy na to indyk nie może wyglądać smacznie? Dziwna logika. Ale tak czy owak brawo, wrzuciłeś jakieś zdjęcie.
Ostatnio edytowany przez skullman (2016-08-21 09:49:39)
@Yampress, nie masz wrażenia. że te żyrafy wyglądają na nieco znudzone? Mewy co prawda nie z zoo ale też ładne.
Ta druga ma inne wymiary bo robiona aparatem Fuji, którego już nie mam.
A tak na marginesie może ktoś polecić jakiś program do edycji exif, najlepiej pod QT? Bo czasami chciałbym usunąć tylko niektóre pola a nie całość.
Ostatnio edytowany przez skullman (2016-08-21 22:16:21)
Exiftool - poczytaj mana. Można cudeńka robić.
20/10/2013 by przemekmamon, on Flickr
Dobre chociaz chetnie bym je widzial z niskiej perspekyywy. :-)
Ojcze Dajrektorze, Nie wiadomo czy stać dalej czy sp...
Jak wybrnałeś z tejże sytuacji?
:D
Młodziutka była :)
Paskudne warunki - światło bardzo ostre robiło płaskie zdjęcie. Troszkę pomógł polar ale nie do końca.
panowie nie wyskakujcie tu z tymi mlodymi jałówkami bo u mnie tego od groma dookoła, to was moge zasypac takimi, co prawda cale czerwone to zadkosc tutaj ale sa dwa heifer-y w pobliżu wielkie jak nasze zubry
Ostatnio edytowany przez pink (2016-09-16 11:25:06)
Może być niedźwiadek? Trochę nie skadrowane jak należy, bo ciągle mi łaził ale przynajmniej to nie krowa.
Kurde zapomniałem o trybie preselekcji czasu. Tylko słoik nie za jasny na tak krótkie czasy naświetlania
Aaa tryb zdjęć seryjnych. hmmm
(:[]
Yampress napisał(-a):
[...] ale przynajmniej to nie krowa.
A co chcecie od krowy Bodzia? Mnie się fotka podoba. Ojciec założyciel ma po prostu talent do aparatu.
Ostatnio edytowany przez skullman (2016-09-17 02:15:38)
Mam jeszcze brunatnego misia, ale przewody elektrycznego pastucha eliminują te zdjęcia do pokazania ich w ogóle
więc tylko tak poglądowo.. kawał zwierza