Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Niestety oba te zdjęcia są fatalnie złożone.
takie założenie artystyczne ;-).
ale postaram sie troche bardziej nastepnym razem.
Ostatnio edytowany przez pink (2016-08-07 10:50:01)
@pink. wstrętne. Na takiego artystę jak TY, takie "!@#$%^&*()" to troche wstyd. ;)
panoramuj lepiej obiekty nie ruszające się... Gdzieś o tej sztuczce panoramowania obróconym apartem czytałem
];>
Cicho! Nie krytykujcie Pinka. Jeszcze się zdziwicie jak jakiś bogaty i osobliwy anglik kupi te zdjęcie za 1 000 000 £ albo bogaty osobliwy Amerykanin za 100 000 000 $
Co do samej techniki panoramy to kiedyś trzeba było używać osobnych programów na linuksa Hugin a na Windows/Mac inne... z darmowej appki typowo pod Canony (ale działa także i z innymi aparatami) to jest Canon Utilities PhotoStitch który bardzo ładnie składał mi panoramy jak używałem Canona S2 IS oraz G3, G5 (starej generacji) i działał też pod Wine ale od wersji 1.6.x i obowiązkowo z DLLkami Microsoft NET. Dziś takie coś jest zbędne bo wiele aparatów ma bardzo dobry moduł klejenia panoram w swoim firmware. Bezlusterkowce i te nowsze kompakty Fujifilm przy swoich 7 - 12 klatkach na sekundę w trybie ciągłych zdjęć (zależnie od modelu) ładnie kleją panoramę od razu do gotowego pliku.
Ostatnio edytowany przez neo86 (2016-08-07 11:21:52)
To nie krytyka. Jeno poradnik forumowy
Pinku a te obrazy: https://www.flickr.com/photos/23813003@N02/albums/72157632822852316 To Twojego autorstwa? Ja chromole... ale ładne! Normalnie kopara opada! Najbardziej mi się ten obraz podoba: https://www.flickr.com/photos/23813003@N02/8495377296/sizes/o/ Śliczne cztery niewiasty z Wenus. Widać jeszcze nad tymi trzema pannami 3 tunele teleportacyjne. Są niessamowite! Idą po wodzie a w tle płonący apokaliptyczny las. Przynajmniej ja tak interpretuję ten obraz.
Ostatnio edytowany przez neo86 (2016-08-07 11:40:39)
moje, moje ale to dawno i nie prawda, nic nie wyszło z mojej kariery artystycznej, a teraz to trzeba zarabiać pieniądze i wychowywać dzieci.
ale fakt moja córa zawsze mawia "tata ty to jesteś artysta";-).
pink napisał(-a):
moje, moje ale to dawno i nie prawda, nic nie wyszło z mojej kariery artystycznej (...)
Yyy a nie próbowałeś sprzedawać swoich dzieł na ebayu lub allegro? Ostatnio rękodzieła są bardzo modne i "chodliwe". Mój dziadek robi wspaniałe reprodukcje dzieł Wojciecha Kossaka (na kartkach A4 i A3 ołówkiem i suchymi pastelami, utrwalane fiksatywą) i muszę spróbować sprzedać któryś z tych obrazków.
a co na to dziadek???
Dziadek tego robi bardzo dużo szczególnie jak mu pod choinkę i na zajączka kupiłem kilka zestawów pasteli, ołówków i kilka puszek fiksatywy a do tego wyszukuję w necie dla niego różne inspiracje do reprodukcji (uwielbia rysować konie). Myślę, że jak uda się sprzedać takie reprodukcje to tylko podbuduje to samoocenę dziadka. Wiesz jest w sędziwym wieku i zawsze się cieszy jak do czegoś czuje się przydatny. W kwiecie wieku był pracoholikiem (a za młodu baaardzo aktywnym obywatelem partyjnym) i teraz na starość czuje się źle. Cieszy się jak może zająć się młodszymi wnuczętami i rysować obrazki. Nie lubi lenistwa i nic nie robienia.
Ostatnio edytowany przez neo86 (2016-08-07 15:15:49)
wrzosy na tle pasieki
neo86 napisał(-a):
Dziadek tego robi bardzo dużo szczególnie jak mu pod choinkę i na zajączka kupiłem kilka zestawów pasteli, ołówków i kilka puszek fiksatywy a do tego wyszukuję w necie dla niego różne inspiracje do reprodukcji (uwielbia rysować konie). Myślę, że jak uda się sprzedać takie reprodukcje to tylko podbuduje to samoocenę dziadka. Wiesz jest w sędziwym wieku i zawsze się cieszy jak do czegoś czuje się przydatny. W kwiecie wieku był pracoholikiem (a za młodu baaardzo aktywnym obywatelem partyjnym) i teraz na starość czuje się źle. Cieszy się jak może zająć się młodszymi wnuczętami i rysować obrazki. Nie lubi lenistwa i nic nie robienia.
A pokażesz kilka fotek tych reprodukcji? I swoją drogą, czy dziadek jest komuchem? XD
Maciarewicz sie znalazl. pozdrow dziadka, mam takiego samego wujka z podobna przeszłością, niektórzy chyba zapomnieli kto po wojnie budowal Polske (i nie ważne jaka i w imię czego).
pink napisał(-a):
Maciarewicz sie znalazl. pozdrow dziadka, mam takiego samego wujka z podobna przeszłością, niektórzy chyba zapomnieli kto po wojnie budowal Polske (i nie ważne jaka i w imię czego).
Trafił swój na swego. Dlaczego nikt wrzasku nie podnosi, że tu jakieś tematy polityczne są poruszane, przecież DUG niecierpi polityki.
skullman napisał(-a):
pink napisał(-a):
Trafił swój na swego. Dlaczego nikt wrzasku nie podnosi, że tu jakieś tematy polityczne są poruszane, przecież DUG niecierpi polityki.
Jakiego tematy polityczne, toć to z jajem było napisane XD czy ja kiedykolwiek poruszałem tematy polityczne?
Pavlo, a kto twierdzi, że to Ty?
no Yampress jak mogłeś obciąć lwicy uszy trza było przesunąć kadr w lewo.
Kiedy ja byłem we Wrocławskim ZOO to większość kotków było po obiadku. Tygrys leżał plackiem i spał a Lewki niemrawo się poruszały. Potem lew miał chcicę i zaczął chędożyć lwicę a ja tego nie uchwyciłem ;( ale za to sex żółwi uchwyciłem :D Wkrótce się kilkoma fotkami pochwalę ale nie mam czasu tego ogarnąć a na początku czerwca byłem we Wrocku na tydzień czasu.
Ostatnio edytowany przez neo86 (2016-08-08 22:40:15)
A co tam, też coś wrzucę. Poszedłem w moje górki ochrzcić nowe buty, bo stare spękały i podeszwy płaskie miały.
nice bokeh
Bodzio napisał(-a):
A co tam, też coś wrzucę. Poszedłem w moje górki ochrzcić nowe buty, bo stare spękały i podeszwy płaskie miały.
http://46.149.221.143/owncloud/index.php/apps/files … p;scalingup=0
Ten wąż to Eskulap? bo na żmiję nie wygląda...
Nie przesadzaj, wygląda raczej na zaskrońca chociaż zdjęcie od góry pozwoliłoby na pewniejszą identyfikację.
To jest normalny klasyczny zaskroniec. Poznać po żółtych plamkach za oczami i za uszami (szyja). Łebek gładko przechodzi w pozostałą część ciała.
No i to jest malizna, miał długość ok 15 cm, cienka jak sznurówka od buta. Zresztą poznać po liściu koniczyny po prawej stronie - łatwo wyłapać proporcje.
Co do żmij. Większość ma charakterystyczny zygzak na grzbiecie. Jednak niektóre gatunki, zwłaszcza u mnie w pd-wsch Polsce mają tak dziwną barwę, że zygzak się zlewa i jest niezauważalny. Dotyczy to gatunków o ciemnym zabarwieniu.
Głowa żmii i jest bardzo charakterystyczna, trudna wręcz do pomylenia. Jest sercowata (trójkątna) i wyraźnie oddzielona od reszty ciała. Żmija jako jedyny gad w Polsce ma pionową źrenicę oka.
Często dochodzi do pomyłek i zabijania gniewosza plamistego. Nie dość, że jest to zwierz agresywny, to plamki ubarwienia przypominają wzór zygzaka żmij. Oko ma źrenicę okrągłą.
Przypominam, że wszystkie gady w Polsce są pod ścisłą ochroną - także żmija. Gniewosz plamisty jest w czerwonej księdze gatunków zagrożonych.