Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Strony: 1
php wyświetlający tabele z bazy jak ustawić naprzemiennie kolor tła w wierszach ???
a to ta tabela:
<table border="0" align="center" width="85%">
<tr bgcolor="#cccccc" align="center">
<td>
<b>LP</b>
</td>
<td>
<b>Przedmiot</b>
</td>
<td>
<b>Prowadzący</b>
</td>
<td>
<b>Godziny</b>
</td>
<td>
<b>Grupa</b>
</td>
<td>
<b>Sala</b>
</td>
<td>
<b>Dzień</b>
</td>
</tr>
<?
$kierunek = $_POST['kierunek'];
$baza='rusnarczykm';
$deskr = mysql_connect("localhost","rusnarczykm","test1234")
or die ("Nie mogę połączyć się z serwerem SQL.");
mysql_select_db($baza);
$wynik = mysql_query("SELECT * FROM $kierunek")
or die("Błąd w zapytaniu!");
while ($krotka = mysql_fetch_object($wynik))
{
echo ("<tr>");
echo ("<td>");
print "$krotka->id ";
echo ("</td>");
echo ("<td>");
print "$krotka->Przedmiot ";
echo ("</td>");
echo ("<td>");
print "$krotka->Prowadzacy ";
echo ("</td>");
echo ("<td>");
print "$krotka->Godziny ";
echo ("</td>");
echo ("<td>");
print "$krotka->Grupa ";
echo ("</td>");
echo ("<td>");
print "$krotka->Sala ";
echo ("</td>");
echo ("<td>");
print "$krotka->Dzien ";
echo ("</tr>");
}
mysql_close($deskr);
?>
</table>
$tkol = 0; while ($krotka = mysql_fetch_object($wynik)) { if ($tkol == 0) { print( "<TR BGCOLOR="#e2eef1">n"); $tkol = 1; } else { print ("<TR BGCOLOR="#e3e6e7">n"); $tkol = 0; } print(" <TD> Cos cos </TD>"); print(" <TD> Cos cos</TD> n"); print("</TR>n)"; }
Rumi to dalej ten projekt z zarzadzaniem tymi informacjami na uczelni?
na kieyd go muisz napisac?
Można prosciej:)
<table border="0" align="center" width="85%"> <tr bgcolor="#cccccc" align="center"> <td> <b>LP</b> </td> <td> <b>Przedmiot</b> </td> <td> <b>Prowadzący</b> </td> <td> <b>Godziny</b> </td> <td> <b>Grupa</b> </td> <td> <b>Sala</b> </td> <td> <b>Dzień</b> </td> </tr> <? $kierunek = $_POST['kierunek']; $baza='rusnarczykm'; $deskr = mysql_connect("localhost","rusnarczykm","test1234") or die ("Nie mogę połączyć się z serwerem SQL."); mysql_select_db($baza); $wynik = mysql_query("SELECT * FROM $kierunek") or die("Błąd w zapytaniu!"); while ($krotka = mysql_fetch_object($wynik)) { $tlo = ($krotka->id % 2) ? "#000000" : "#ffffff"; echo ("<tr bgcolor="$tlo">"); echo ("<td>"); print "$krotka->id "; echo ("</td>"); echo ("<td>"); print "$krotka->Przedmiot "; echo ("</td>"); echo ("<td>"); print "$krotka->Prowadzacy "; echo ("</td>"); echo ("<td>"); print "$krotka->Godziny "; echo ("</td>"); echo ("<td>"); print "$krotka->Grupa "; echo ("</td>"); echo ("<td>"); print "$krotka->Sala "; echo ("</td>"); echo ("<td>"); print "$krotka->Dzien "; echo ("</tr>"); } mysql_close($deskr); ?> </table>
O ile w $krotka->id masz kolejne liczby:)
Rumi to dalej ten projekt z zarzadzaniem tymi informacjami na uczelni?
na kieyd go muisz napisac?
do środy :] ostro labowałem w tym semestrze i teraz jest niezął nerwówka
a twoaj rada jak zwykle trafna fantastycznei działa :) ...sedziłęm nad tym troche wczoraj ale bez skutku :)
EDIT:---------------------------------------------------------------
ok mam jeszcze jeden problem moze go tu napisze:
$k='is';
$r='1';
$t='z';
$d="lista";
$kierunek == $k && $r && $t && $d;
...
mysql_select_db($baza);
$wynik = mysql_query("SELECT * FROM $kierunek")
or die("Błąd w zapytaniu!");
jak zapisać $kierunek by zawierał on ciag znaków ze zmiennych k,r,t,d tak zeby utworzyło is1zlista bo to co jest w przykładzie mi nei działa
EDIT 2 juz mam <lol>
$kierunek = $k . $r . $t . $d;
Strony: 1