Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Strony: 1
Cześć
Po instalacji pierwszej CD debian 8 nie ma trybu graficznego. Na tym samym komputerze z powodzeniem używam debian 7.
W jaki sposób włączyć ten tryb?
Jeśli jest potrzebne połączenie internetowe to jak włączyć Areo?
Pozdrawiam
Jeśli instalowałeś Debiana z płyty CD, a nie DVD to nie będzie środowiska graficznego, ponieważ poprostu się nie zmieściło na jednej płycie instalacyjnej, z której instalujesz Debiana. Możesz je sobie doinstalować z internetu, albo płyty CD-2,3,4,5,6 itd. jeśli posiadasz.
Z Aero korzystasz przez router, czy modem USB ?
Ostatnio edytowany przez młodyLinuxiarz (2016-05-30 22:30:03)
Aaa. To się niepotrzebnie pyta podczas instalacj,i czy instalowac gnome :P
Używac areo (z wykupionym pakietem) przez router to nie sztuka. Chodziło mi o włączenie areo z konsoli, używajac modem usb i wpisując kod captcha. Da się?
młodyLinuxiarz napisał(-a):
Jeśli instalowałeś Debiana z płyty CD, a nie DVD to nie będzie środowiska graficznego, ponieważ poprostu się nie zmieściło na jednej płycie instalacyjnej, z której instalujesz Debiana. Możesz je sobie doinstalować z internetu, albo płyty CD-2,3,4,5,6 itd. jeśli posiadasz.
Z Aero korzystasz przez router, czy modem USB ?
Co za głupoty opowiadasz
https://pl.wikibooks.org/wiki/Debian_-_uniwersalna_ … brazu_systemu
samsonbenjo napisał(-a):
Aaa. To się niepotrzebnie pyta podczas instalacj,i czy instalowac gnome :P
Używac areo (z wykupionym pakietem) przez router to nie sztuka. Chodziło mi o włączenie areo z konsoli, używajac modem usb i wpisując kod captcha. Da się?
Ściągnij sobie płytę ze środowiskiem graficznym. Pewno klikłeś, że nie chcesz instalować i dlatego. A dać się da, ale to na już zainstalowanym systemie.
Pawlo950 Na pewno zaznaczylem aby zainstalowac.
Na zainstalowanym systemie z network menagerem oczywiscie, iż się da :P
pozdro
samsonbenjo napisał(-a):
Pawlo950 Na pewno zaznaczylem aby zainstalowac.
Na zainstalowanym systemie z network menagerem oczywiscie, iż się da :P
pozdro
Zdziwisz się, ale bez Network Managera też się da.
@samsonbenjo dla pewności, czy masz płytę ze środowiskiem graficznym i jeśli jeszcze nic nie doinstalowywałeś, pokaż:
dpkg -l |grep gnome
@Bodzio być może się myliłem, ale czy to możliwe by kompletne środowisko graficzne zmieściło się na płycie CD ?
Ostatnio edytowany przez młodyLinuxiarz (2016-05-31 17:38:52)
@Bodzio być może się myliłem, ale czy to możliwe by kompletne środowisko graficzne zmieściło się na płycie CD ?
Ostatnio edytowany przez Hepita (2016-06-04 16:14:24)
Hepita napisał(-a):
Zmieniła się wersja od wczoraj...
http://cdimage.debian.org/debian-cd/8.5.0/amd64/iso-cd/
Strony: 1