Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Wątek Zamknięty
Hmmm nadal trup?
Będę wdzięczny za konto shellowe dla irssi.
Crowman: nie jesteś członkiem DUG-a, zatem konto na razie Ci nie przysługuje. Zresztą shell i tak leży od jakiegoś czasu, także nic nie tracisz. ;)
Ojej... :( cóż za szkoda, że mnie nie znasz :) dobra, koniec OT :)
Poproszę o konto shell dla irssi
pierwszy post w tym wątku napisał(-a):
Podstawowa zasada numer jeden: kont shellowych nie dajemy na dzień dobry. Jeśli chcesz się zarejestrować by w pierwszym poście (lub drugim, lub piątym, ...) od razu pytać o shella - nie kłopocz się, nie dostaniesz go!
dzięki chociaż za szczerość :)
xsuu napisał(-a):
dzięki chociaż za szczerość :)
Za to, że shell nie jest dawany ot tak? To tylko wyciąg z Regulaminu...
Pytam się, bo:
logan@toshiba:~$ ssh sh.dug.net.pl ssh: Could not resolve hostname sh.dug.net.pl: Name or service not known logan@toshiba:~$ ssh shell.dug.net.pl ssh: connect to host shell.dug.net.pl port 22: No route to host logan@toshiba:~$ ssh dug.net.pl logan@dug.net.pl's password:
Przy czym, za bardzo nie wiem, o co chodzi :D
No dug.net.pl działa, przeglądasz na nim forum i portal. ;)
Pavlo950 napisał(-a):
Pytam się, bo:
Kod:
logan@toshiba:~$ ssh sh.dug.net.pl ssh: Could not resolve hostname sh.dug.net.pl: Name or service not known logan@toshiba:~$ ssh shell.dug.net.pl ssh: connect to host shell.dug.net.pl port 22: No route to host logan@toshiba:~$ ssh dug.net.pl logan@dug.net.pl's password:Przy czym, za bardzo nie wiem, o co chodzi :D
XXI wiek, do domen można przypisywać rózne adresyy IP. Tyle dobra otacza człowieka w dzisiejszym świecie :)
login: marekmarek
powód: IRC, GG i małe pliki (configi itp) - proxy u mnie w pracy baardzo restrykcyjne ;)
milyges napisał(-a):
Podstawowa zasada numer jeden: kont shellowych nie dajemy na dzień dobry. Jeśli chcesz się zarejestrować by w pierwszym poście (lub drugim, lub piątym, ...) od razu pytać o shella - nie kłopocz się, nie dostaniesz go!
To ja też poproszę shella.
login: blady
powód: IRC, GG, trzymanie pliczków.
Dobra no to może oficjalnie - serwera obecnie nie ma.
Nie wiadomo czy będzie, czy nie będzie.
Niestety najpierw posypał się sprzęt a potem jak sprzęt się naprawił to kolokacja się wysypała i trzeba było na szybko uciekać, dlatego wyszło jak wyszło.
Temat zamykam.
Wątek Zamknięty