Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Witam.
Od paru dni próbuje (bez większych rezultatów)dostać sie ze smartphona(korzystającego z pakietu danych) po ssh do laptopa (debiana). Gdy smartphon podłączony jest do sieci domowej nie ma problemu z połączniem, z pakietu danych lub jakiejkolwiek innej sieci nie da rady.
Porty są otwarte i przekierowane na zewnątrz?
2916
Ostatnio edytowany przez uzytkownikubunt (2016-12-01 01:38:48)
Masz laptopa za NATem, jeśli chcesz móc się na to dostać, to musiałbyś przekierować sobie w routerze port i wystawić router na jakimś dynamicznym DNS żeby móc zgadnąć co za IP ma router.
podejrzewam, ze bez wykupienia publicznego ip sie nie obejdzie :/
2917
Ostatnio edytowany przez uzytkownikubunt (2016-12-01 01:38:49)
Ogólnie to nie ogarniam tego routera...które ustawienia muszę skonfigurować.......(sorry,ale to dla mnie czarna magia)
https://www.dropbox.com/s/bwsx8qwwrx7tlua/router.png?dl=0
2918
Ostatnio edytowany przez uzytkownikubunt (2016-12-01 01:38:50)
31.1.100.0
Dzwoń do plusa żeby Ci odblokowali dostęp z zewnątrz.
Dzowniłem do plusa mam zewnetrzne ip (dynamiczne bo dynamiczne,ale jest) lecz nadal nie moge sie z zewnątrz polaczyc. Duckduckgo, daje adres 188.125.......
2921
Ostatnio edytowany przez uzytkownikubunt (2016-12-01 01:38:54)
ok juz wszystko działa . Dzięki za pomoc.
qba1707 napisał(-a):
ok juz wszystko działa . Dzięki za pomoc.
A jakichż to magicznych praktyk użyłeś, że ruszyło?
Mógłbyś to w żołnierskim skrócie opisać dla potomności?
Ostatnio edytowany przez Jacekalex (2016-04-05 23:49:29)
magicznych praktyk... . Pomógł telefon do plusa z prosba o aktywacje publicznego ip, później juz tylko przekierowanie portów i wszystko śmiga
Ostatnio edytowany przez qba1707 (2016-04-06 00:18:16)