Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Strony: 1
Cześć,
czego bym nie chciał zainstalować to na końcu wywala mi taki problem w consoli:
E: Sub-process /usr/bin/dpkg returned an error code (1) Failed to perform requested operation on package. Trying to recover: Konfigurowanie pakietu collectd (5.4.1-6ubuntu1) ... Job for collectd.service failed because the control process exited with error code. See "systemctl status collectd.service" and "journalctl -xe" for details. invoke-rc.d: initscript collectd, action "restart" failed. dpkg: błąd przetwarzania pakietu collectd (--configure): podproces zainstalowany skrypt post-installation zwrócił kod błędu 1 Wystąpiły błędy podczas przetwarzania: collectd
Niestety nie mam zielonego pojęcia jak się tego pozbyć... proszę o pomoc
Pokaż
sudo dpkg --configure -a
Proszę
Konfigurowanie pakietu collectd (5.4.1-6ubuntu1) ... Job for collectd.service failed because the control process exited with error code. See "systemctl status collectd.service" and "journalctl -xe" for details. invoke-rc.d: initscript collectd, action "restart" failed. dpkg: błąd przetwarzania pakietu collectd (--configure): podproces zainstalowany skrypt post-installation zwrócił kod błędu 1 Wystąpiły błędy podczas przetwarzania: collectd
Spróbuj usunąć ten pakiet
sudo apt-get remove --purge collectd
coś pomogło :) dzięki wielkie! tylko teraz jeszcze poradzić sobie z bluetoothem czemu nie mogę wysyłać na kompa plików z komórki i będzie świetnie
Strony: 1