Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
witam i prosze o pomoc. Zainstalowałem serwer x-ó xorg tak jak na dugu http://www.dug.net.pl/faq/index.php?kat=7&id=165 ładnie wszystko poszło odpaliły się musiałem tylko ręcznie odświezanie zmienić. Jest tylko pewein problem nie mogę odpalić kilku aplikacji np. ekg lynxa nawet terminala. Niektóre się odpalają ale to np do konfiguracji czcionki we fluxboxie bo tego wm zainstalowałem. Myślałem że to wina fluxboxa i zainstalowałem icewm a tu to samo. Dodam że pod konsolą wszystko działa. O co chodzi?
Zainstalu xterm i sprawdź czy działą , ja miałem kiedys problem z terminalami bo zapomnałem zaznaczyć w kernelu :
[*] Unix98 PTY support
[*] Legacy (BSD) PTY support
(256) Maximum number of legacy PTY in use
Zainstalowałem xterma i w jakiś sposób inne aplikacje zaczęły działać. Czym to jest spowodowane?
niektore pprogramy spod "prawego" po prostu potrzebuja emulatora terminala jesli masz fluxa zerknij do katalogu ~/.fluxbox w plik menu