Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Witam,
Musz e odpalić płatnik pod ldebianem. Korzystam z opisu na stronie Janosika, ale nie działa :)). tzn. tworzy się polik setup_all, ale jak po jego uruchomieniu cały skrypt się zapętla. Przeczytałem gdzieć w internecie, że przyczyna są sumy kontrolne poszczególnych plików, może ich zmaina umozliwi poprawną instalacje płatnik, a może ktoś ju ż to robił i może mi pomóc :)
pozdrawiam
Ja odpalałem i nadal to robię najnowszego płatnika pod CrossOver. Jeden warunek - program musi być zainstalowany na windzie i dopiero potem przez CroccOver uruchamiamy plik pp2.exe
Wrócę do tego tematu i powtórze pytanie. Znaczy się nie da się odpalić płątnika na linuxie nawet przez wine itp. zabawki?
Oczywiście że się da. Jak wyżej napisałem - przez wine nie przejdzie (choć kto wie ?), natomiast przez crossover - tak.
Nie musisz mieć windy na drugiej partycji - wystarczy, że skopiujesz katalog: Program FilesProkom Softwarepłatnik na partycję linuxa i odpalisz plik pp2.exe przez crossover.
Dobrze jest mieć przekopiowane i zainstalowane w systemie fonty z windy. Jeżeli będzie się pluł o jakieś biblioteki to szukaj ich w windowssystem32 i przekopiuj je do katalogu /home/twoj_nick/.cxoffice/dotwine/fake_windows/Windows/system32
Ja odpalałem i nadal to robię najnowszego płatnika pod CrossOver. Jeden warunek - program musi być zainstalowany na windzie i dopiero potem przez CroccOver uruchamiamy plik pp2.exe
A czy serwer bazy to Mysql czy MSDE? Jak mysql to czy mógłbyś mi podpowiedzieć co po kolei mam zrobić by odpalić coś takiego. Bo obecnie mam plik bazy Accesowej wwalony na serwer i udostępniany spod samby.
Plik Mysql siedzi na serwerze i jest dostępny dla trzech komputerów.